30.09.2009. / 18:46

Autor: Hina

Obama obećao brzu pomoć Američkoj Samoi

Agencija FEMA je u stradalo područje poslala dvije ekipe za procjenu šteta, koje su u utorak poletjele zrakoplovom C-130 "hercules" Obalne straže iz Barbers Pointa na Havajima

Foto: ReutersFoto: ReutersAmerički predsjednik u srijedu je obećao da će odmah poslati pomoć Američkoj Samoi, obale koje je u utorak navečer, po istočnoameričkom vremenu, poharao tsunami kao posljedica snažna potresa na udaljenosti od 120 km u podmorju južnog Pacifika.

"Proglasio sam stanje elementarne nepogode za Američku Samou, što će osigurati potrebna sredstva za pun, brz i agresivan odgovor. Savezna agencija za upravljanje krizama (FEMA) u stalnoj je vezi s hitnim službama, a Obalna straža osigurat će raspodjelu sredstava u ona područja koja trebaju hitnu pomoć", naveo je Obama u priopćenju Bijele kuće.

Američki je predsjednik izrazio spremnost i za pomoć susjednoj otočnoj državi Samoi i drugima u tome području, pogođenu tsunamijem.

Tsunami, koji je negdje dosezao visinu od 7,5 metara, na Američkoj Samoi i susjednim otočjima Samoi i Tongi, zbrisao je cijela obalna sela i turistička odmarališta te odnio najmanje 113 života i počinio velike materijalne štete.

Agencija FEMA je u stradalo područje poslala dvije ekipe za procjenu šteta, koje su u utorak poletjele zrakoplovom C-130 "hercules" Obalne straže iz Barbers Pointa na Havajima.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika