06.10.2009. / 14:52

Autor: Hina

Video: Monty Python proslavili 40. obljetnicu svoje serije

Za svoju obljetnicu pet članova skupine (Graham Chapman je umro 1989.), snimili su dokumentarni film "Monty Python: Almost the Truth", prvi zajednički projekt petorice članova u posljednjih 20 godina

Legendarni britanski komičari Monty Python proslavili su u ponedjeljak četrdesetu obljetnicu emitiranja tv-serije "Leteći cirkus Montyja Pythona" koja ih je proslavila.

Tv-serija koju su napisali i odigrali John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin i Graham Chapman prvi puta je emitirana 5. listopada 1969. na BBC1. Nakon 45 epizoda emitiranje je završeno u prosincu 1974.

Jedinstveni humor Pythonovaca pomaknuo je granice do tada prihvatljivog i tijekom 1970.-ih osvojili su planet.

Skupina je snimila četiri dugometražna filma, među kojima "Monty Python i Sveti Gral" i "Brianov život", parodiju na Novi zavjet, a film je proglašen jednom od najboljih komedija svih vremena.

Pythonovci su izdali i nekoliko albuma, napisali par knjiga, jedno kazališno djelo i jednu muzičku komediju.

Za svoju obljetnicu pet članova skupine (Graham Chapman je umro 1989.), snimili su dokumentarni film "Monty Python: Almost the Truth", prvi zajednički projekt petorice članova u posljednjih 20 godina.

Oni će se ponovo sastati 15. listopada u New Yorku gdje će im u sklopu Festivala nezavisnog filma biti dodijeljena nagrada za životno djelo.

Vezane vijesti

Pythonovac Terry Jones stiže na Motovun film festival

Pythonovac Terry Jones stiže na Motovun film festival

Terry Jones, član legendarne skupine Leteći cirkus Montyja Pythona, stiže na Motovun film festival! Ovaj čuveni velški komičar, scenarist, glumac,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika