11.10.2009. / 09:47

Autor: Hina

Putin u Kini dogovara lansiranje balističkih raketa

Na summitu će se usvojiti važan dokument o zajedničkim naporima u borbi protiv svjetske krize, stoji u priopćenju ruske vlade

Vladimir PutinVladimir PutinTijekom posjeta ruskoga premijera Vladimira Putina Pekingu, Rusija i Kina potpisat će nekoliko sporazuma, među kojima i onaj o lansiranju balističkih raketa, izvijestila je u subotu ruska vlada.

"Više od deset dokumenata u pripremi je za potpisivanje. Među njima je međuvladin sporazum o lansiranju balističkih raketa", stoji u vladinu priopćenju.

Rusi i Kinezi pripremaju i sporazum o "organizaciji i razvoju vlakova velike brzine na ruskome teritoriju", a Putin bi u Kini trebao boraviti od ponedjeljka do srijede. Ondje će se sastati i s kineskim premijerom Wenom Jibaom.

U srijedu će sudjelovati u summitu šefova vlada Šangajske organizacije za suradnju koju čine Kina, Rusija, Kirgistan, Kazahstan, Uzbekistan i Tadžikistan. Na summitu će se usvojiti važan dokument o zajedničkim naporima u borbi protiv svjetske krize, stoji u priopćenju ruske vlade.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika