14.10.2009. / 11:31

Autor: Andrea Belin

U spomen na zvijezdu: Ispred groba Toše Proeskog gradi se crkva

U Kruševu se nasuprot groba tragično stradalog pjevača gradi crkva u kojoj će biti smješten i muzej s Tošinim stvarima

Toše Proeski poginuo je prije dvije godineToše Proeski poginuo je prije dvije godineStanovnici Kruševa odlučili su realizirati projekt kojeg je započeo slavni makedonski pjevač Toše Proeski. Naime, nasuprot njegova groba uskoro će se graditi crkva, a u njoj će navodno biti i muzej s pjevačevim stvarima.

"Želimo nastaviti sve što je Toše započeo. Jako je volio samostan Svetog Preobraženija i zato smo odlučili sagraditi i dva prenoćišta kako bi svi negovi obožavatelji mogli kod nas i prespavati", kazao je Saša, domaćin samostana u Kruševu.

Inače, 16. listopada obilježava se druga godišnjica otkako je Toše Proeski poginuo. Njegov grob preplavljen je tisućama poruka koje redovito ostavljaju njegovi obožavatelji.

Podsjetimo, Proeski je poginuo u prometnoj nesreći koja se dogodila na autocesti nedaleko od Nove Gradiške. Bio je jedan od najpopularnijih izvođača na cijelom Balkanu, čije su mnoge pjesme tjednima na vrhu top ljestvica Makedonije, Srbije, Crne Gore, BiH, a i Hrvatske.

Vezane vijesti

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko usprotivio se u ponedjeljak planiranom nastavku gradnje pravoslavne… Više

Komentari

registracija
12/10/09

hindenburg1, 14.10.09. 16:10

Svaka čast Toši, jako je lijepo pjevao, ali mislim da ga se previše uzdiže. Sve 5 kaj se glazbe tiče, ali....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika