14.10.2009. / 15:20

Autor: Hina

Clinton u Moskvi svečano otkrila kip gay pjesniku

Gradonačelnik Lužkov blokirao je održavanje gay pride parade u Moskvi jer takvu manifestaciju drži sotonskim okupljanjem

Hillary Clinton (Foto: Reuters)Hillary Clinton (Foto: Reuters)Predstavnici ruske gay zajednice pozvali su američku državnu tajnicu Hillary Clinton da podrži njihova prava dok je ona svečano otkrila u Moskvi kip američkog pjesnika Walta Whitmana, ikone za prava homoseksualca.

Spomenik američkom pjesniku Waltu Whitmanu postavljen je na moskovskome državnom sveučilištu, a svečanom otvorenju u utorak prisustvovali su ruski dužnosnici, među kojima i moskovski gradonačelnik Jurij Lužkov.

Američka gay i lezbijska zajednica drži Whitmana svojom ikonom, a prigodom inauguracije spomenika, ruski gay aktivist Nikolaj Aleksejev pozvao je državnu tajnicu da osudi homofobna stajališta Rusije.

Clinton je intervjuu za moskovski radio Echo u srijedu pozvala rusku vladu da se aktivnije angažira na zaštiti ljudskih prava, ali na svečanosti otkrivanja kipa nije spominjala prava homoseksualaca.

Gradonačelnik Lužkov blokirao je održavanje gay pride parade u Moskvi jer takvu manifestaciju drži sotonskim okupljanjem.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika