17.10.2009. / 11:08

Autor: Hina

Još 11-oro djece umrlo od svinjske gripe u SAD-u

Također je iznenađujuće da su oko polovice dječjih smrti od 1. rujna tinejdžeri, dok se do sada najveća pozornost posvećivala mlađoj djeci

Foto: ReutersFoto: ReutersAmerička epidemiološka služba - Centar za nadzor i prevenciju bolesti (CDC) iz Atlante objavila je u petak da je proteklog tjedna još 11-djece umrlo od svinjske gripe H1N1, što je neuobičajeno velik broj u odnosu na ranije početke sezone gripe.

Također je objavljeno da se do kraja listopada očekuje isporuka manjih količina cjepiva od očekivanih.

Od 86 djece koja su umrla u SAD-u otkako se nova gripa pojavila u mjesecu travnju, o čak 43 smrti je izviješteno u rujnu i početkom listopada, objavio je CDC. Ranije je CDC je znao zabilježiti 40 do 50 pedijatrijskih smrti tijekom cijele sezone gripe, a ne zna se koliko će dugo trajati epidemija virusa H1N1.

"To je jako otriježnjujuća statistika", kazala je Dr. Anne Schuchat iz CDC-a na konferenciji za tisak.

Također je iznenađujuće da su oko polovice dječjih smrti od 1. rujna tinejdžeri, dok se do sada najveća pozornost posvećivala mlađoj djeci.

Ukupno, gripa se jako proširila u 41 saveznoj državi, a oko šest posto svih posjeta liječnicima povezano je sa simptomima poput gripe, što je razina koja se obično doseže krajem jeseni, kazala je Schuchat.

Do kraja listopada diljem SAD će biti isporučeno 20 do 30 milijuna doza cjepiva, a ne 40 milijuna kako se očekivalo, kazala je Schuchat, najavljujući dodatne količine cjepiva za početak studenog.

Vezane vijesti

Dr. Beus: Treća žrtva svinjske gripe cijepila se prije mjesec dana

Dr. Beus: Treća žrtva svinjske gripe cijepila se prije mjesec dana

Treća osoba umrla od posljedica svinjske gripe, 46-godišnji muškarac, bolovao je od kronične bolesti i bio je cijepljen protiv svinjske gripe prije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika