26.10.2009. / 09:29

Autor: Boris Bilas

Pevec u blokadi: Zbog 100 milijuna kuna duga vjerovnici 'sjeli' na račun tvrtke

Problemi tvrtke su veliki jer je ukupni dug grupe sredinom godine premašio dvije milijarde kuna, pri čemu je na naplatu već stiglo oko 750 milijuna, a do kraja godine trebalo bi stići još pola milijarde kuna na naplatu

Zdravko i Višnja PevecZdravko i Višnja PevecProblemi Zdravka Peveca s njegovim poslovnim carstvom izgleda ne prestaju i iz dana u dan sve su veći. Nakon što je proteklog tjedan u samo nekoliko dana promijenio šefa Upravnog odbora te je Vladimira Šelebaja-Selliera nakon samo tri dana zamijenio Josipom Baotićem, na račun tvrtke sjeli su vjerovnici te je on blokiran.

Kako piše Poslovni Dnevnik još u četvrtak dva su vjerovnika sjela na Pevecov račun, a dan poslije još je njih 15-ak učinilo isto te je tjedan zaključen blokadama u iznosu više od 100 milijuna kuna. Pitanje je stoga što se može očekivati od današnjeg sastanka Peveca s glavnim vjerovnicima, otkazanog u petak. Zagrebačku sastavnicu Pevec grupe kreditori i dobavljači blokirali su za 82 milijuna kuna, dok je kod Peveca Bjelovar iznos dospjelih obveza 19 milijuna kuna.

Bujanje iznosa blokada samo je dodatni signal stečaja kao sve izglednijeg scenarija, a ono sugerira i da najnoviji "as iz rukava" Josip Baotić ne donosi rješenje. Vjeruje li Zdravko Pevec i dalje da se stečaj neće dogoditi, ili je jednostavno izgubio osjećaj za realitete, pokazat će se uskoro, no tijek priče sve više otvara mogućnost stečaja kao jednu od najizglednijih opcija.

Problemi tvrtke su veliki jer je ukupni dug grupe sredinom godine premašio dvije milijarde kuna, pri čemu je na naplatu već stiglo oko 750 milijuna, a do kraja godine trebalo bi stići još pola milijarde kuna na naplatu. Da stvari po Peveca budu još gore, dogodio se i veliki pad u prihodima tvrtke, pa je tako u prvih šest mjeseci ove godine on pao gotvo za pola milijarde kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Vezane vijesti

Pevec tuži državu i traži odštetu od pola milijarde kuna

Pevec tuži državu i traži odštetu od pola milijarde kuna

Bivši vlasnik Peveca, Zdravko Pevec, najavio je kako tuži državu zbog naknade štete i zahtjeva odštetu od pola milijarde kuna. Kako je za Poslovni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika