27.10.2009. / 07:31

Autor: Hina

Crno - žuta koalicija: Merkel i Westerwelle potpisali koalicijski sporazum

Novi koalicijski ugovor sadrži porezne olakšice za sljedeće četiri godine koje bi trebale omogućiti oporavak gospodarstva. Nova vlada trebala bi prisegnuti na svečanoj sjednici Bundestaga u srijedu, kada bi i Angela Merkel trebala biti ponovno biti izabrana za kancelarku

Guido Westerwelle i Angela Merkel (Foto: Reuters)Guido Westerwelle i Angela Merkel (Foto: Reuters)Koalicijski sporazum nove vlade Angele Merkel potpisan je u ponedjeljak navečer nakon što su stranke koje će činiti buduću vladu na izvanrednim stranačkim konvencijama prihvatile sadržaj sporazuma, čime je otvoren put prisezanju članova vlade i izboru kancelarke.

"Mislim da je dobar znak da smo pregovore o radu buduće vlade okončali samo četiri tjedna nakon izbora", rekla je aktualna i, kako se očekuje, buduća njemačka kancelarka i predsjednica Kršćansko demokratske unije (CDU) Angela Merkel prilikom potpisivanja koalicijskog sporazuma u nazočnosti predsjednika ostalih stranaka sudionica nove vlade, Kršćansko socijalne unije (CSU) Horsta Seehofera i Liberalno demokratske stranke (FDP) Guide Westerwellea.

Budući vicekancelar i ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle izjavio je da mu je čast preuzeti odgovornost u novoj vladi.

Svoj potpis pod koalicijski sporazum stavili su i predsjednici zastupničkih klubova Unije CDU/CSU Volker Kauder (CDU), Peter Ramsauer (CSU) i Birgit Homburger (FDP).

Novi koalicijski ugovor sadrži porezne olakšice za sljedeće četiri godine koje bi trebale omogućiti oporavak gospodarstva. Nova vlada trebala bi prisegnuti na svečanoj sjednici Bundestaga u srijedu, kada bi i Angela Merkel trebala biti ponovno biti izabrana za kancelarku.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika