27.10.2009. / 08:23

Autor: Boris Bilas

Sanader odgovorio predsjedniku: Mesićeve izjave su beskrupulozne laži

"Niti jedna Sanaderova kćer nije bila u Leadership forumu niti joj je financiran studij. U to vrijeme Sanaderove kćeri su bile učenice, a ne studentice", kazao je Žužul, koji iako je osnivač te odruge nije siguran postoji li ona i danas

Ivo Sanader i Stjepan MesićIvo Sanader i Stjepan MesićBivši premijer Ivo Sanader i bivši ministar vanjskih poslova Miomir Žužul negirali su izjavu predsjednika Stjepana Mesića po kojoj je školovanje Sanaderove kći financirao Leadership forum.

"Nijedna od mojih kćeri nema i nije imala nikakve veze s bilo kakvim zakladama, pa tako ni sa Žužulovom, ako takva postoji. Znači, riječ je o beskrupuloznim lažima i nebulozama", rekao je Sanader za Večernji list.

Podsjetimo, Mesić je u jučerašnjoj emisiji na Hrvatskom radiju i pitanje fonda "Leadership forum", osnovanog s namjerom financiranja studenta onih zanimanja koja nedostaju Hrvatskoj, a u koji sredstva, među inima, ulažu i tvrtke kojima je suvlasnik država.

Mesić je na upit novinara ima li saznanja da je taj fond, koji je osnovao Miomir Žužul, navodno financirao i školovanje kćerke bivšeg premijera Sanadera odgovorio kako s tim nije upoznat, ali da 'treba sve ispitati'.

I Miomir Žužul demantira Mesića kazavši kako je Leadership forum postojao i prije nego je on došao u politiku, te da je iz Foruma izašao 2004. godine kada je postao ministrom vanjskih poslova.

"Niti jedna Sanaderova kćer nije bila u Leadership forumu niti joj je financiran studij. U to vrijeme Sanaderove kćeri su bile učenice, a ne studentice", kazao je Žužul, koji iako je osnivač udruge nije siguran postoji li ona i danas.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 27.10.09. 10:00

hajde Ivo vise propivaj o tome dikobrazu i oprt ces postat velik ili ces ostat pikica,,,,dosta nam je udbasa


registracija
16/6/09

Trenk, 27.10.09. 10:22

Kome vise vjerovati ?
Odbjeglom premijeru i protjeranom politicaru, zajedno sa tovarom, oli ti magarcem.
(ekipa iz iste staje ).
Ili Predsjedniku Hrvatske koji nije nikog direktno optuzio, vec opravdano sumnja, ali farma vec rice, rezi, laje i skici na sav glas da rastjera one koji bi eventualno posumljali u casne i postene domoljube.
Ne daj boze da oni ukradu ili slazu !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika