27.10.2009. / 10:38

Autor: Boris Bilas

I Bjelovar protiv Peveca: Grad pokrenuo ovrhu i vratio neplaćeno zemljište

Pevec je na toj lokaciji kupio dva zemljišta, jedno koje je sada vraćeno Bjerlovaru jer ga nikada nije platio, i drugo vrijedno 3,1 milijuna kuna na kojem je planirana gradnja sjedišta Pevec grupe

Zdravko PevecZdravko PevecNovi dan, novi problemi za Zdravka Peveca i njegovu Pevec grupu. Posljednji u nizu zabrinutih poslovnih partnera koji je zabrinut zbog situacije u tvrtki je grad Bjelovar koji je pokrenuo ovršni postupak nad grupom i uzeo natrag gradsko zemljište u poslovnoj zoni Lepirac, doznaje business.hr.

Pevec, koji je još u prosincu prošle godine zapošljavao oko tisuću Bjelovarčana, duguje gradu oko 1,5 milijun kuna i još dodatnih 800 tisuća kuna potraživanja koja nisu stigla na naplatu. Kako bi se zaštitio, Bjelovar je nedavno pokrenuo ovršni postupak te će se zasad samo ubilježiti na imovinu tvrtke Pevec.

Međutim, gradonačelnik Bjelovara Antun Korošec tvrdi kako Grad neće krenuti u agresivnu naplatu svojih potraživanja jer bi se time moglo negativno utjecati na restrukturiranje tvrtke u kojoj radi 589 Bjelovarčana, pa je i u intersu samog grada da se tvrtka što prije oporavi.

Kako Pevec nije platio zemljište od tri hektara u slobodnoj zoni Lepirac, gradonačelnik je jednostrano raskinuo taj ugovor, pa je zemljište na kojem je Zdravko Pevec planirao graditi halu namijenjenu proizvodnji za izvoz, vratio u portfelj gradskog vlasništva.

Pevec je na toj lokaciji kupio dva zemljišta, jedno koje je sada vraćeno Bjerlovaru jer ga nikada nije platio, i drugo vrijedno 3,1 milijuna kuna na kojem je planirana gradnja sjedišta Pevec grupe. Međutim, do te gradnje nikada nije došlo i to zemljište danas služi kao parkiralište neiskorištenih Pevecovih kamiona.

Vezane vijesti

Skandalozno postupanje policije u slučaju iz Bjelovara

Skandalozno postupanje policije u slučaju iz Bjelovara

Lezbijska grupa Kontra i grupa Iskorak podupiru medijske napise i reakciju policije oko pokretanja optužnog prijedloga protiv policijskog službenika… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika