28.10.2009. / 11:04

Autor: Nacionalova redakcija

Tjelohranitelj optužio Jocića za likvidacije: 'On i Arkan bili su nedodirljivi'

Đorđević je ovom prilikom optužio i odvjetnika Stevana Protića da je na njega vršio pritisak da promjeni iskaz kojim je Jocića teretio za poticanje na ubojstvo Marijanovića, inače poznatog i kao Goksi Bombaš

Zoran Đorđević, koji je jučer svjedočio putem video linka iz Nizozemske, izjavio je da Sreten Jocić stoji iza ubojstva Gorana Marjanovića i njegove djevojke Marije Đorđević u Sportskom centru „ Olimp" 1995. godine u Beogradu. On je, kao glavni svjedok na suđenju za ubojstvo Marjanovića, optužio Jocića i da je 1996. godine naredio ubojstvo policijskog inspektora Dragana Radišića, saznaje 'Blic'. Đorđević je ovom prilikom optužio i odvjetnika Stevana Protića da je na njega vršio pritisak da promjeni iskaz kojim je Jocića teretio za poticanje na ubojstvo Marijanovića, inače poznatog i kao Goksi Bombaš. Đorđević je spomenuo i istražnog suca Nebojšu Živkovića, koji ga nije htio saslušati u istrazi oko ovog zločina. Blic piše kako je Đorđević jučer u sudnici beogradskog Specijalnog suda u Okružnom zatvoru preko video veze ponovio svoj raniji iskaz, u kojem je tvrdio kako je Jocić za ovu likvidaciju angažirao policajce Bojana Milosavljevića i Miodraga Prodanovića.

Oni su temeljem prvog svjedočenja osuđeni na 15 godina zatvora, dok je 2001. godine podignuta kaznena prijava protiv Jocića. Marijanović, bivši Jocićev tjelohranitelj, tada je odustao od optužbi protiv njega zbog prijetnji smrću. Danas je svjedočio iza zatvorenih vrata, i to u prisustvu Joce Amsterdama i njegovog odvjetnika po službenoj dužnosti, pošto je on prije dva dana povukao punomoć svom odvjetniku Zdenku Tomanoviću. Iskaz zbog kojeg su dvojica policajaca završili na dugogodišnjoj robiji, Đorđević je ponovio beogradskom Blicu prije dvije godine. Tada je ispričao kako je Jocić u beogradskoj vili policajcima ponudio 50 tisuća maraka da ubiju Goksija, na što su oni pristali. Međutim, Goksi je u prvom trenutku preživio napad i preminuo je tek nekoliko dana kasnije u bolnici.

"Jocić ih je kritizirao što je Goksi samo ranjen. Nije im htio dati 25 tisuća maraka. Izvadio je iz džepa 3.000 maraka i to im je dao. Rekao je da će ostatak dobiti kasnije. Tada je od mene tražio da dokrajčim Goksija. Uzeo je pištolj „sig" od Prodanovića, okrenuo se prema meni i rekao: „Ti si sposobniji. Idi u Urgentni centar i dokrajči ga." Odbio sam. Izbila je svađa, on nas je izbacio iz sobe. Nikad više ga nisam vidio", rekao je tada Đorđević. Na jučerašenjem ročištu bilo je riječi i o likvidaciji inspektora Odeljenja za krvne i seksualne delikte SUP Beograd Dragana Radišića, koji je ubijen 1996, za što je Đorđević optužio Jocića. Prema njegovim riječima, Radišić je likvidiran jer je bio na tragu kriminalnih poslova Sretena Jocića i Vojislava Raičevića, poznatog pod imenom Voja Amerikanac. Zbog ubojstva inspektora tada je na noge dignuta cijela beogradska policija. Saslušani su glavni protagonisti beogradskog podzemlja, ali za to djelo počinitelji do sada nisu odgovarali.

"U podzemlju, Jocić je tada važio za ozbiljnu ličnost, sa Željkom Ražnatovićem Arkanom i Raičevićem. Sva trojica u to vreme imali su najjaču zaštitu državnih sigurnosnih struktura. Bili su dio ekipe, koju u to vrijeme beogradska policija nije mogla ispitivati", kazao je izvor Blica.

Vezane vijesti

Ponavlja se suđenje u Beogradu za ubojstvo Pukanića

Ponavlja se suđenje u Beogradu za ubojstvo Pukanića

Suđenje beogradskim članovima skupine optužene u Srbiji i Hrvatskoj za ubojstvo suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i njegova suradnika Nike… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika