28.10.2009. / 11:35

Autor: Martina Čizmić

Video: Eksplozija u Pakistanu: Najmanje 80 mrtvih, više od 200 ozlijeđenih

"Eksplozija se čula u gotovo cijelom gradu", rekao je jedan od policijskih dužnosnika koji se našao na mjestu eksplozije

Automobil bomba eksplodirao je na tržnici na kojoj najčešće kupuju žene (Foto:Reuters)Automobil bomba eksplodirao je na tržnici na kojoj najčešće kupuju žene (Foto:Reuters)U jednom od najsmrtonosnijih terorističkih napada u Pakistanu ove godine, na tržnici u Pešvaru poginulo je najmanje 80 ljudi, a više od 200 je ozlijeđeno.

Automobil bomba eksplodirao je na tržnici Peepal Mandi, dijelu Pešvara u kojem se prodaju vuneni proizvodi. Kako je tržnica većinom namijenjena ženama među poginulima su većinom žene i djeca.

"Eksplozija se čula u gotovo cijelom gradu", rekao je jedan od policijskih dužnosnika koji se našao na mjestu eksplozije.

Bolnice su prepune ozlijeđenih ljudi, a mnogi su još zatrpani ispod ruševina. Vatrogasci pokušavaju ugasiti požar koji se širi tržnicom, a posao im otežavaju zgrade koje se zbog posljedica eksplozije urušavaju.

Nagađa se da su za napad odgovorni talibani, a dogodio se u trenutku kada je u glavnom gradu Islamabadu, u službenom posjetu američka državna tajnica Hilary Clinton.

Ona je odmah osudila napad i poručila Pakistanu da nisu sami u borbi protiv talibana. Istaknula je kako će se SAD dodatno potruditi dati potporu Pakistanu u njegovoj borbi.

"Dati ćemo vam pomoć koji trebate kako biste ostvarili svoje ciljeve", poručila je Clinton.

Vezane vijesti

Mađarska vozačica: Čačić treba odgovarati za ono što je učinio

Mađarska vozačica: Čačić treba odgovarati za ono što je učinio

Katalina Liptak, mađarska vozačica škoda fabije na koju je prije dvije godine automobilom naletio potpredsjednik hrvatske vlade Radimir Čačić… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika