28.10.2009. / 16:16

Autor: Anamarija Kronast

Hloverka protiv Sutlića: Otkazi novinarima su preradikalna mjera

Prilično neočekivano, u obranu novinara na čijoj su strani HND te braniteljske udruge, stala je i glavna urednica Informativnog programa Hloverka Novak Srzić

Hloverka Novak SrzićHloverka Novak SrzićRat koji se ovih dana vodi između ravnatelja HRT-a Vanje Sutlića i četvero novinara( Roberta Zubera, Lele Knežević, Sanje Mikleušević-Pavić i Maje Sever) očito je podijelio i neke od čelnika državne televizije.

Naime, nakon što su novinari javno prozvali ravatelja Vanja Sutlića optuživši ga da je Ivanu Dragičević-Veličković nazvao "četničkom kurvetinom", on je za njih tražio izvanredne otkaze.

No, prilično neočekivano, u obranu novinara na čijoj su strani HND te braniteljske udruge, stala je i glavna urednica Informativnog programa Hloverka Novak Srzić. Ona je o njihovom slučaju kazala:

-Mislim da su otkazi radikalna mjera i ne vjerujem da će ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić primijeniti tu mjeru. S njim surađujem dugo i potpuno ga podržavam u njegovu radu. Žao mi je što se sve ovo dogodilo. Kolegama zamjeram što nisu pokrenuli interni postupak prije dvije godine, kada se navodno i dogodio incident koji ovih dana puni novinske stupce", zaključila je Hloverka Novak Srzić.

S priopćenjem u vezi ovog slučaj oglasio se i glasnogovornik HRT-a János Römer koji kaže kako se postupak utvrđivanja činjenica u vezi s medijskim istupima četvero HRT-ovih zaposlenika vodi precizno po propisanim internim procedurama i posve u skladu sa zakonskim odredbama.

HRT je time reagirao na, kako navodi, pogrešne informacije o internom pravnom postupku koji se vodi na nacionalnoj radioteleviziji protiv četvero novinara.

Navodi se i kako je postupak utvrđivanja činjenica zatražio ravnatelj Hrvatske televizije Blago Markota, a ne glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić, dok ga provodi ravnatelj Hrvatskog radija Davor Mezulić, kao zamjenik glavnog ravnatelja HRT-a s preuzetim svim njegovim ovlastima.

"Dok pravni postupak i zakonski obvezujuća procedura traju, nitko se u njih ne može miješati, pa niti glavni ravnatelj", stoji u HRT-ovom priopćenju.

Osobno mišljenje Vanje Sutlića je, kaže se nadalje, da bilo kakve radikalne mjere, uključujući i otkaze o kojima se u medijima piše, ne bi smjele biti primijenjene upravo stoga što je predmet optužbi on kao glavni ravnatelj, dakle kao poslodavac koji na kraju mjere mora i provesti.

Vezane vijesti

Radnicima Kraljevice otkaz i prijenos potraživanja na državu

Radnicima Kraljevice otkaz i prijenos potraživanja na državu

Radnici Brodogradilišta Kraljevica, njih oko 460, danas potpisuju Ugovor o otkupu i prijenosu dospjelih potraživanja između radnika i države, odnosno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika