30.10.2009. / 14:50

Autor: Hina

Putin: Ukrajina bi opet mogla imati probleme s plaćanjem ruskog plina

Svaki početak napetosti između Moskve i Kijeva izaziva zabrinutost kod EU, jer se 80 posto tranzita plina iz Rusije odvija preko Ukrajine

Ruski premijer Vladimir Putin u petak je upozorio da bi Ukrajina opet mogla imati problema s plaćanjem ruskoga plina, jer ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko blokira isplatu, prenijele su agencije.

"Čini se da ćemo ponovno imati probleme s plaćanjem za taj energent", kazao je Putin nakon telefonskog razgovora s ukrajinskom premijerkom Julijom Timošenko, iz svoje rezidencije u Novom Ogarjevu. On smatra da Juščenko "blokira transfer novca" kojim treba platiti ruski plin. Također je kazao kako EU još nije dao novac što ga je obećao Ukrajini kako bi se pomoglo pri ublažavanju potencijalnih problema s plinom.

Svaki početak napetosti između Moskve i Kijeva izaziva zabrinutost kod EU, jer se 80 posto tranzita plina iz Rusije odvija preko Ukrajine.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika