31.10.2009. / 14:07

Autor: Boris Bilas

Giuseppe Scelsi: Novi postupak protiv Đukanovića kada izgubi imunitet

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je nedavno da je Selzi "bez argumenata i pravnog osnova" vodio istragu protiv njega, i najavio kako će pokrenuti postupak protiv tužitelja iz Barija

Milo ĐukanovićMilo ĐukanovićTalijanski tužitelj iz Barija Giuseppe Scelsi , koji je vodio istragu protiv crnogorskog premijera Mila Đukanovića zbog navodne umješanosti u šverc cigareta, izjavio je kako Đukanoviću može biti suđeno u posebnoj proceduri kada ostane bez imuniteta.

"Mila Đukanovića štiti imunitet sve dok je na funkciji predsjednika vlade i šefa države. U trenutku kada više neće imati imunitet njemu može biti suđeno u posebnoj proceduri, drugačijoj od ove koja uključuje sedam državljana Crne Gore i Srbije, a koja se nastavlja 11. studenog", kazao je Scelsi podgoričkom "Danu".

Objašnjavajući proceduru pred talijanskim sudovima, Scelsi je kazao kako bi novi sudac za preliminarna saslušanja "morao" početi novo saslušanje kako bi odlučio ima li osnove za podizanje optužnice protiv Đukanovića.

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je nedavno da je Scelsi "bez argumenata i pravnog osnova" vodio istragu protiv njega, i najavio kako će pokrenuti postupak protiv tužitelja iz Barija. Na sudu u Bariju 11. studenog se nastavlja postupak protiv sedam državljana Srbije i Crne Gore u vezi sa međunarodnim švercom cigareta.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika