03.11.2009. / 15:04

Autor: Boris Bilas

Radnici protiv Uprave HEP-a: Pavlakoviću preporuka šefovanje u HDZ-u

"Predsjednik Uprave Leo Begović pao je na prvom ispitu i pokazao kako je još jedan od onih koji isključivo slušaju nadređene, što je jasan znak da će HEP i dalje biti pod jarmom politike umjesto struke", stoji u priopćenju

Miljenko Pavlaković (desno); foto: mojajaska.comMiljenko Pavlaković (desno); foto: mojajaska.comStrukovni sindikat radnika HEP-a priopćio je da su u Upravu HEP-a, kao i nedavno u Nadzorni odbor (NO), ponovno imenovani politički kadrovi.

"Očekujemo da nam Vlada i NO objasne kakve su to izvrsne programe za korporativno upravljanje HEP Grupom predložili novi članovi Uprave Miljenko Pavlaković i Velimir Rajković kada nitko od 2200 fakultetski obrazovanih radnika HEP-a nije bio dovoljno dobar za ta mjesta", navodi se u priopćenju.

Sindikat ističe kako se radi o nastavku političkog kadroviranja - Pavlakoviću je najsjajnija točka životopisa šefovanje HDZ-om u Jastrebarskom, a Rajković je imenovan po političkom ključu iz kvote HSS-a.

"Predsjednik Uprave Leo Begović pao je na prvom ispitu i pokazao kako je još jedan od onih koji isključivo slušaju nadređene, što je jasan znak da će HEP i dalje biti pod jarmom politike umjesto struke", stoji u priopćenju.

Sindikati su upozorili da velik broj radnika ima ugovore o radu za jedno radno mjesto, a rade na drugom, nemaju adekvatnu stručnu spremu ili za rad na potpuno istim poslovima imaju različite nazive radnih mjesta.

Sindikati će također tražiti smjenu Petra Čubelića, direktora HEP Proizvodnje d.o.o., i Žarka Mudrovčića, direktora HEP Trgovine d.o.o, koji svojim primjerom pokazuju kako na poslovanje HEP-a utječe kadroviranje nestručnih ljudi.

Čubelić je došao u HEP s poslova održavanja vagona u HŽ-u te za dva mjeseca postao direktorom najvažnijeg dijela HEP-a. Postao je poznat po potpunom blokiranju rada Radničkog vijeća i drastičnom rezanju troškova održavanja postrojenja.

"Mudrovčić je direktor HEP Trgovine koja je sklopila sporni ugovor o kupnji struje po 83 eura za megavatsat (MWh) od EFT-a te bi njegov odlazak zajedno sa starom Upravom i NO-om u najmanju ruku bio moralan potez", ističe se u priopćenju koje je potpisao predsjednik sindikata TEHNOS Denis Geto.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika