03.11.2009. / 15:32

Autor: Boris Bilas

Sindikalna potpora Matijaševiću: Lopuže pobjegle, sudstvo ganja sindikaliste

"Ako već nije Ćurković, onda je dostupan predsjednik jedne reprezentativne sindikalne središnjice, kolega Ozren Matijašević, kojega putem odvjetnika Ćurković ponovno tuži za klevetu. I to za komentar nakon svojeg policijskog privođenja na prošlo ročište po sličnoj tužbi iz Splita u Zagreb!", stoji u priopćenju

Ozren MatijaševićOzren MatijaševićOzren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge sindikata, u srijedu, 4. studenoga 2009. godine, prisustvovat će javnoj sudskoj raspravi na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Ročište je zakazano zbog privatne tužbe Joze Ćurkovića, bivšeg vlasnika Salonita, koji je zbog "određenih radnji" u Salonitu pobjegao u Hercegovinu i nedostupan je hrvatskome pravosuđu.

Povodom tog ročišta oglasili su se predtavnici nekoliko sindikalnih središnjica koji daju potporu Matijaševiću, ali i izražavaju ogorčenost hrvatskim pravosuđem.

"Ako već nije Ćurković, onda je dostupan predsjednik jedne reprezentativne sindikalne središnjice, kolega Ozren Matijašević, kojega putem odvjetnika Ćurković ponovno tuži za klevetu. I to za komentar nakon svojeg policijskog privođenja na prošlo ročište po sličnoj tužbi iz Splita u Zagreb!", stoji u priopćenju.

Predsjednica SSSH Ana Knežević, predsjednik NHS-a Krešimir Sever, dopredsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić i predsjednik URSH-a Damir Jakuš podržavaju nastojanja Ozrena Matijaševića da u javnim nastupima ukazuje na nepravilnosti i nezakonita postupanja, koja za posljedicu imaju kršenje ljudskih i radnih prava radnika.

"Društvena uloga sindikata upravo jest ukazivati na nepravilnosti i prokazivati nezakonitosti! Osuditi kolegu Matijaševića znači napad na pravo i slobodu javnog izražavanja i javnog djelovanja. I napokon, kad je o tužitelju riječ, podsjećanje kako časni ljudi ne bježe od sudskih postupaka koji se protiv njih vode u Hrvatskoj" kažu vodeći sindikalci uz dodatak kako se postupak bez tužitelja "odsutnog i na liječenju" ne može provesti, a nemale troškove postupka plaćaju porezni obveznici.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika