03.11.2009. / 15:56

Autor: Martina Čizmić

Karadžić ipak pred sudom: Ne mogu prihvatiti krivnju koja mi se nameće

Jedan od članova Karadžićeva tima ranije je izjavio kako im treba barem 10 mjeseci da kvalitetno pripreme obranu. No, jasno je da sud na to neće pristati

Radovan KaradžićRadovan KaradžićPo prvi put od početka suđenja za ratne zločine, Radovan Karadžić pojavio se u sudnici.

Podsjetimo, suđenje je započelo još prošlog tjedna, no Kradžić je u njemu odbijao sudjelovati izjavljujući kako nije imao dovoljno vremena za pripremu obrane. Zaokret u stajalištu dogodio se jučer, kada se pismeno obratio sucu napisavši da će se pojaviti na saslušanju.

Karadžić je danas pred sudom izjavio kako ni u jednom trenutku nije želio bojkotirati suđenje, ali jednostavno nije imao dovoljno vremena za pripremu suđenja.

"Ne želim bojkotirati ovo suđenje, ali ne mogu prihvatiti krivnju koja mi se otpočetka nameće", izjavio je Karadžić na statusnoj konferenciji koja se održala danas. Dodao je kako po njegovom mišljenju, pošteno suđenje ne može početi bez detaljnog čitanja optužbe i pažljivog pripremanja obrane.

Sudac O-Gon Kwon ga je ponovno upozorio kako je u njegovom najboljem interesu da sudjeluje na suđenju, s obzirom na to da odbija da ga zastupa odvjetnik.

Jedan od članova Karadžićeva tima ranije je izjavio kako im treba barem 10 mjeseci da kvalitetno pripreme obranu. No, jasno je da sud na to neće pristati.

"Sud će ga ponovno upozoriti Karadžića i upoznati ga sa svim posljedicama koje ga čekaju ukoliko i dalje bude izbjegavao suđenje", rekla je glasnogovornica haaškog suda Nerma Jelačić i dodala kako postoji mogućnost i da mu sud zabrani da se sam brani.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika