05.11.2009. / 18:17

Autor: Hina

Pariz i Varšava se dogovorili o suradnji na polju nuklearne energije

Sarkozy je pred novinarima istaknuo da je zadovoljan dogovorom i pohvalio je "poljsku odluku da s Francuskom počne ekskluzivne pregovore na visokoj razini radi razvoja nuklearne mreže u Poljskoj"

Nicolas SarkozyNicolas SarkozyFrancuska i Poljska odlučile su uspostaviti suradnju na polju nuklearne energije koja će početi istraživanjem i izobrazbom poljskih inženjera i tehničara, objavili su u četvrtak predsjednik Nicolas Sarkozy i premijer Donald Tusk.

Dvije zemlje odlučile su se na "suradnju kako bi potaknule gradnju nuklearnih elektrana, u skladu s novom poljskom energetskom politikom do 2030.", ističe se u zajedničkoj izjavi potpisanoj u Parizu.

U četvrtak su potpisana tri dokumenta: o istraživanju, između francuskog Povjerenstva za atomsku energiju (CEA) i poljskog konzorcija instituta, o izobrazbi i znanstvenom istraživanju općenito između CEA-e i poljske Akademije znanosti.

Sarkozy je pred novinarima istaknuo da je zadovoljan dogovorom i pohvalio je "poljsku odluku da s Francuskom počne ekskluzivne pregovore na visokoj razini radi razvoja nuklearne mreže u Poljskoj".

Usto, dvije zemlje su u četvrtak potpisale zajedničku izjavu o sigurnosti i obrani, u kojoj su se "obvezale da će pomagati Europi u jačanju njezinih obrambenih sposobnosti".

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika