09.11.2009. / 10:32

Autor: Hina

Angela Merkel smatra da njemačko ujedinjenje još nije dovršeno

Angela Merkel, koja je odrasla u DDR-u i ušla u politiku nakon pada Zida, naglasila je da je "porez solidarnosti" koji plaćaju istočni i zapadni Nijemci radi financiranja ponovnog ujedinjena "i dalje potreban"

Angela MerkelAngela MerkelNjemačka kancelarka Angela Merkel ocijenila je u ponedjeljak da 20 godina nakon pada Berlinskog zida "njemačko ujedinjenje nije još u potpunosti dovršeno", posebice na gospodarskoj razini.

"Njemačko ujedinjene nije još potpuno dovršeno" jer između istoka i zapada ostaju "strukturalne razlike", naglasila je kancelarka na državnoj tv postaji ARD dok Njemačka u ponedjeljak slavi 20. obljetnicu pada Zida.

"Moramo se potruditi želimo li postići jednaku razinu života" na istoku i zapadu, dodala je Merkel podsjećajući da je stopa nezaposlenosti u regijama bivšeg DDR-a dvaput više od one na zapadu.

Angela Merkel, koja je odrasla u DDR-u i ušla u politiku nakon pada Zida, naglasila je da je "porez solidarnosti" koji plaćaju istočni i zapadni Nijemci radi financiranja ponovnog ujedinjena "i dalje potreban".

Približno 1,3 bilijuna eura preneseno je sa Zapada na Istok Njemačke unazad 20 godina radi financiranja modernizacije bivšeg DDR-a, otkriva studija objavljena u nedjelju.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika