10.11.2009. / 07:34

Autor: Boris Bilas

Kosor pronašla 'žrtve': Milinović potpredsjednik, Popijač ministar gospodarstva

Popijačev izbor za ministra gospodarstva prije svega podržava hrvatska poslovna zajednica, a odgovara i premijerki Jadranki Kosor jer će teret gospodarskih problema podijeliti s poslodavcima, koji su proteklih mjeseci glasno kritizirali Vladu i upozoravali da pravi problemi tek dolaze

Jadranka Kosor i Darko MilinovićJadranka Kosor i Darko MilinovićNakon nešto manje od dva tjedna potrage za nasljednikom Damira Polančeca, čini se kako je premijerka Jadranka Kosor napokon pronašla žrtve koje će sjesti u upražnjene fotelje.

Tako će, prema pisanju Jutarnjeg lista, na mjesto potpredsjednika Vlade vjerojatno doći Darko Milinović, a ne aktualni ministar financija Ivan Šuker, kako se dugo šuškalo na Markovu trgu. Time će Polančecovo potpredsjedničko mjesto za gospodarstvo nestati, dok će u njegov kabinet u Ministarstvu gospodarstva najvjerojatnije doći Đuro Popijač, aktualni direktor Hrvatske udruge poslodavaca.

Popijač izbor poslovne zajednice

U vrhu HDZ-a inzistirali su na tome da jedno potpredsjedničko mjesto u Vladi dobije dužnosnik HDZ-a s obzirom da su preostala tri potpredsjednika iz drugih stranaka, HSLS-a, HSS-a i SDSS-a. S obzirom da je Darko Milinović njezin zamjenik u stranci logično je, kažu izvori Jutarnjeg iz HDZ-a, da on treba biti u vrhu Vlade.

Popijačev izbor za ministra gospodarstva prije svega podržava hrvatska poslovna zajednica, a odgovara i premijerki Jadranki Kosor jer će teret gospodarskih problema podijeliti s poslodavcima, koji su proteklih mjeseci glasno kritizirali Vladu i upozoravali da pravi problemi tek dolaze.

Bude li izabran, značit će da je premijerka Jadranka Kosor spremna poslušati sugestije poslodavaca koji upozoravaju da ministar gospodarstva ne može ništa učiniti bez političke potpore i vladajućih i oporbe te bez nužne samostalnosti u radu, piše Jutarnji list.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika