12.11.2009. / 07:13

Autor: Hina

Broj oboljelih od svinjske gripe u BiH udvostručen u tjedan dana

Vlada FBiH već je naručila 30.000 doza cjepiva protiv virusa svinjske gripe koji bi trebali biti na raspolaganju do nove godine a naložena je nabavka još 150.000 doza

Broj oboljelih se udvostručio u samo tjedan danaBroj oboljelih se udvostručio u samo tjedan danaBroj zaraženih virusom (H1N1) svinjske gripe u Bosni i Hercegovini udvostručio se u posljednjih tjedan dana a sada je od virusa oboljela 131 osoba, objavila je u srijedu na večer Federalna televizija (FTV).

Iako vlasti ove države nisu proglasile posebne mjere, građani su pozvani na predostrožnost te se preporučuje pojačana osobna i higijena prostora.

Federalno ministarstvo zdravstva ocijenilo je da je stanje pod nadzorom te da nema mjesta panici. Antivirusnih lijekova ima dovoljno, a do kraja godine BiH bi trebala dobiti i prve količine cjepiva protiv gripe tipa A.

"Preporučuje se provođenje mjera predostrožnosti, kao što su pojačana osobna higijena, naročito često pranje ruku, te higijena životnog prostora, kao i odgovarajuća ishrana bogata vitaminima", navodi se u obavijesti federalnog ministarstva zdravstva.

Vlada FBiH već je naručila 30.000 doza cjepiva protiv virusa svinjske gripe koji bi trebali biti na raspolaganju do nove godine a naložena je nabavka još 150.000 doza.

Vezane vijesti

Dr. Beus: Treća žrtva svinjske gripe cijepila se prije mjesec dana

Dr. Beus: Treća žrtva svinjske gripe cijepila se prije mjesec dana

Treća osoba umrla od posljedica svinjske gripe, 46-godišnji muškarac, bolovao je od kronične bolesti i bio je cijepljen protiv svinjske gripe prije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika