13.11.2009. / 16:10

Autor: Boris Bilas

Kosor nastavlja s čistkama: Premijerka smijenjuje cijelu Upravu HAC-a

Na današnjoj prezentaciji novog sastava Vlade Kosor je otkrila kako je dio javnih poduzeća u cijelosti realizirao planove štednje i smanjivanja plaća, ali da ima i onih koja su realizirala samo 30 posto zadanih obveza

Članovi Uprave HAC-a Marijo Lovrinčević i Jurica Prskalo Članovi Uprave HAC-a Marijo Lovrinčević i Jurica Prskalo Čini se kako je Jadranka Kosor, osim što je donijela odluku u promjenama u samoj Vladi, donijela i još jednu odluku kojom se rješava članova Uprave aferama pogođene državne tvrtke.

Naime, Business.hr doznaje iz izvora bliskih Vladi kako će svi članovi Uprave HAC-a već sljedećeg tjedna biti smijenjeni, a do kraja godine na kušnji će biti i članovi uprava svih drugih javnih poduzeća.

10 % manje plaće ili smjene

Ako nakon što prođe rok kušnje, ne realiziraju Vladine zahtjeve o štednji i 10-postotnom smanjivanju plaća i oni će također biti smijenjeni.

Na današnjoj prezentaciji novog sastava Vlade Kosor je otkrila kako je dio javnih poduzeća u cijelosti realizirao planove štednje i smanjivanja plaća, ali da ima i onih koja su realizirala samo 30 posto zadanih obveza.

"Ako se ne poprave do kraja godine, članovi njihovih uprava morat će potražiti druge poslove", poruka je upućena upravama iz Vlade.

Upravo će poslovanje javnih poduzeća i njihovo restrukturiranje biti jedan od prioriteta novog Vladina gospodarskog tima - potpredsjednika za gospodarstvo Ivana Šukera, ministra gospodarstva Đure Popijača te članova Kosoričina gospodarskog savjeta Borislava Škegre, Sandre Švaljek i Željka Lovrinčevića.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 13.11.09. 16:57

Naša će premijerka biti brže gotova,ako na papir stavi svega par pojedinaca u Vladi i Saboru koji nemaju zadah korupcije dok šeću saborskim hodnicima.ostalima je sudbina korupcijskih koraka odavno zapisana,čim su prešli prag na kandidacijskim listama.


registracija
7/11/09

prodajsve, 13.11.09. 19:23

Sad dolazi ovaj nizi, brojiniji i GLADNIJI esalon u HAC koje su decki na odlasku vec odavno instalirali.

Da se nesto kvalitetno dogodi treba smijeniti cca 300-400 ljudi. Mnoge usput zatvoriti a neke i smaknuti.
Zasto ne?


registracija
27/7/09

verina, 13.11.09. 22:18

@prodajsve, radikalan si, ali da bi nakon smjene mnogi trebali završiti u istražnom zatvoru, slažem se...


registracija
15/11/06

rimaz, 14.11.09. 08:49

Ipak bi prvo trebala "počistiti" vladu. Ovako ... Vuk sit, ovce na broju i kako kaže Mesić, nečije janje je nastradalo.


registracija
8/4/08

starakajla, 14.11.09. 11:26

u pravu si "prodaj sve" puno nesposobnog šljama su ovi na odlasku instalirali i to na rukovodeća mjesta.Nadam se da će tamo nekad ovi novi to prepoznati i poćastiti ih u naše ime nogom u stražnjicu..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika