14.11.2009. / 20:29

Autor: Ivica Medo

Slaven Bilić: Možda sam prije trebao zvati Dujmovića; Ćiri želimo puno sreće u Portugalu

Nakon visoke pobjede nad Lihtenštajnom hrvatski izbornik Slaven Bilić posebice je pohvalio igru dvostrukog strijelca Mate Bilića koji je sudjelovao i u akcijama kod sva tri preostala pogotka Hrvatske

Slaven BilićSlaven BilićHrvatska je "petardom" ispratila Lihtenštajn iz Vinkovaca, po dva gola postigli su Mate Bilić i Eduardo, a jedan je dodao Darijo Srna.

Debi u A reprezentaciji ostvarili su Danijel Subašić, Drago Gabrić, Gordon Schildenfeld i Tomislav Dujmović.

“Odigrali smo odlično za ovaj rang utakmice. Vidjeli smo jednu rastrčalu Hrvatsku, a publika nas je dodatno motivirala da pružimo dobru partiju. Želimo ovdje opet doći jer je sve bilo na najvišoj razini”, izjavio je hrvatski izbornik Slaven Bilić nakon utakmice.

Mate Bilić postigao je dva pogotka i dva namjestio, a kod gola Srne iz slobodnog udarca na njemu je napravljen prekršaj. Je li ga trebalo prije pozvati u reprezentaciju?

“Gledao sam ga na dvije utakmice španjolske lige. Jednostavno ga nije bilo red da zaigra za reprezentaciju. Mi imamo širok spektar napadača, Mate je čekao svoju šansu dosta dugo i dočekao ju je. Zaslužne su dobre igre u Sportingu, ali i veliki broj ozljeda naših igrača iz prve postave. Mate se nametnuo već u Kazahstanu, zatim na treninzima, nametnuo se i danas. On zaslužuje priliku, opravdao je povjerenje, a što će biti do trećeg mjeseca, kad se svi vrate, teško je reći. Ali Mate je sigurno u kombinaciji. Večeras su svi bili dobri”, kaže Bilić koji je istakao i sve bolju formu Pokrivača:

“Polako se vraća u formu s Eura, nadamo se da će on uskoro biti na toj razini, to je za nas jako važno.”

Tomislav Dujmović još je jedan od novih snaga hrvatske reprezentacije. Je li igrač moskovskog Lokomotiva trebao biti prije u sastavu?
“Možda sam ga trebao i prije zvati. Od kada se oprostio Niko Kovač on je stalno na spisku. Dočekao je priliku. Igra dobro u Lokomotivu, tamo na klupi sjedi jedan Torbinski koji igra za rusku reprezentaciju.”

Bilić je otkrio kako se Ivica Križanac jutros probudio s neobjašnjivo velikim bolovima u stopalu.

“Kazao je da želi igrati. Dobio je injekciju i bio je spreman. Križanac i Šimunić su naš idealni stoperski par. Sjetimo se samo kako su Ukrajinu držali na centru u Harkivu.”

Niko Kranjčar dijelio je lopte suigračima kao na tanjuru.

“Duge lopte su naša namjera na svakoj utakmici. Želimo da se dubinskim loptama prođe protivnik kad drukčije ne ide. Danas je to bilo na najvišoj razini. Nekoliko dobrih lopti imao je i Vukojević”, kazao je Bilić te ponovio:

“Zadovoljan sam maksimalno za ovaj rang utakmice. Teren nije bio najbolji za igru, ali bili smo angažirani i rastrčani, u poluvremenu smo insistirali da ne uđemo u letargiju nego da damo golova koliko god možemo. Zadovoljan sam kompaktnošću i agresivnošću mojih igrača, željom da se probija i kroz sredinu terena kad god se ukaže prilika.”

Hrvatska reprezentacija odmah nakon utakmice kreće put Zagreba, a Bosna i Hercegovina u 21.30 igra protiv Portugala. Hoće li stručni stožer i hrvatski reprezentativci gledati tu utakmicu?

“Nećemo stati na pumpi, gledat ćemo. Cijeli stožer je na ovaj ili onaj način vezan uz Ćiru. Želimo mu puno sreće.”

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika