17.11.2009. / 16:08

Autor: Hina

Svi u Swindon: Grad najavio besplatan bežični internet za svoje stanovnike

U gradu u južnoj Engleskoj s oko 186 tisuća stanovnika postavit će se 1400 pristupnih točaka koje će omogućiti pristup internetu bez plaćanja pretplate i bez fiksne linije

Stanovnici će ipak morati ograničiti svoju upotrebu na određenu količinu prometaStanovnici će ipak morati ograničiti svoju upotrebu na određenu količinu prometaEngleski grad Swindon trebao bi postati prvim gradom u Velikoj Britaniji koji će svojim stanovnicima omogućiti besplatan širokopojasni bežični internet, objavila je u utorak gradska uprava.

U gradu u južnoj Engleskoj s oko 186 tisuća stanovnika postavit će se 1400 pristupnih točaka koje će omogućiti pristup internetu bez plaćanja pretplate i bez fiksne linije.

Projekt će se provesti po modelu javno-privatnog partnerstva, a stajat će oko 1,1 milijuna eura. Tvrtke i građani ipak će morati uporabu te besplatne usluge ograničiti na nekoliko sati na dan, odnosno na određenu količinu podataka.

Gradske vlasti nadaju se da će projekt donositi zaradu budući da će se "surfanje" većim brzinama naplaćivati, kao i skidanje veće količine podataka. Uporabu bežičnog interneta plaćat će i svi posjetitelji grada.

Tvrtka Digital City, koja provodi projekt, slične bežične mreže kani postaviti i u drugim britanskim gradovima.

Vezane vijesti

Rast usluga širokopojasnog pristupa internetu

Rast usluga širokopojasnog pristupa internetu

Telefonske usluge i dalje bilježe pad prihoda, kako zbog smanjenja kupovne moći građana uzrokovane krizom u svjetskoj i domaćoj ekonomiji, tako i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika