22.11.2009. / 23:00

Autor: Nacionalova redakcija

Twilight saga: Ljubav između djevojke i vampira

Priča o zabranjenoj ljubavi između dvoje mladih neiscrpno je vrelo nadahnuća još otkako je Shakespeare u 16. stoljeću napisao dramu o Romeu i Juliji. No romansa je sada dobila novi zaokret: između ljubavnika ne stoje klasne razlike ni obiteljske svađe, već činjenica da je on vampir, a ona obična djevojka koja pokušava prebroditi razlike između svojeg i njegova svijeta

Zabranjena ljubav s vampiromZabranjena ljubav s vampiromSve je započelo prije četiri godine, kada je mlada američka spisateljica Stephenie Meyer objavila roman "Sumrak", intrigantnu priču o neprilagođenoj tinejdžerici Belli Swan koja se preseli u novi grad, zaljubi u školskog kolegu Edwarda Cullena i ubrzo otkriva da on i čitava njegova obitelj pripadaju rodu vampira.

Cullenovi godinama mirno žive u zajednici s običnim ljudima jer uspijevaju potisnuti svoju ubilačku prirodu, hraneći se životinjskom krvlju umjesto ljudske.

Stephenie Meyer ispričala je da joj je ideja pala na pamet u snu i da ju je najprije uobličila u kratku priču, a potom u roman. Pisanja se prihvatila iz vlastitog užitka, bez namjere da jednog dana objavi svoje djelo. Međutim, pročitavši "Sumrak", mlađa sestra Stephenie Meyer nagovorila ju je da rukopis pošalje izdavačima.


Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Extre

Vezane vijesti

Dva kostura potencijalnih vampira pronađena u Bugarskoj

Dva kostura potencijalnih vampira pronađena u Bugarskoj

Dva kostura probodena željeznim kolcem čime se, prema drevnom vjerovanju, sprječavalo mrtve da se preobraze u vampire, pronađena su u bugarskome… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika