23.11.2009. / 14:24

Autor: Boris Bilas

Pevec izašao pred radnike: Mogu vam dati jedino košulju koju nosim

Nakon što je u subotu radnicima umjesto plaće ponudio gablec, ogorčenim radnicima Zdravko Pevec je ovoga puta rekao kako im jedino može dati košulju koju ima na sebi te ih je uvjeravao da nije u ništa boljem položaju od njih

Zdravko PevecZdravko PevecRadnici Peveca blokirali su članovima Uprave ulaz u tvrtku. Traže da im isplati plaće za rujan i listopad. Zahtijevaju i sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor, Poreznom upravom, bankama i dobavljačima kako bi svi zajedno pokušali pronaći izlaz iz problema.

Uprava je poručila da novca za plaće nema jer je račun blokiran. Istodobno su radnike pozvali da im daju još nekoliko dana kako bi pronašli novoga strateškog partnera.

Nakon što je u subotu radnicima umjesto plaće ponudio gablec, ogorčenim radnicima Zdravko Pevec je ovoga puta rekao kako im jedino može dati košulju koju ima na sebi te ih je uvjeravao da nije u ništa boljem položaju od njih.

Privremena pomoć - bonovi za hranu

Već za idući tjedan najavljeno je osnivanje nove tvrtke koju bi pokrenuli vjerovnici. Oni bi trebali preuzeti radnike s kojima bi potpisali nove ugovore. No, što će biti s dvjema zaostalim plaćama i tko će njih isplatiti, pitaju se radnici.

U Pevecovim trgovinama trenutačno je zaposleno oko 2000 ljudi koji nisu primili plaće za rujan i listopad. Računi su blokirani, a dugovi dobavljačima milijunski. Ukupan dug tvrtke zaposlenicima, procjenjuju sindikati, iznosi oko šest milijuna kuna.

Ne pronađe li se rješenje, radnici će pod bor moći staviti jedino bonove za hranu, koje im, kao privremenu pomoć, nudi Uprava.

Vezane vijesti

Pevec tuži državu i traži odštetu od pola milijarde kuna

Pevec tuži državu i traži odštetu od pola milijarde kuna

Bivši vlasnik Peveca, Zdravko Pevec, najavio je kako tuži državu zbog naknade štete i zahtjeva odštetu od pola milijarde kuna. Kako je za Poslovni… Više

Komentari

registracija
3/7/09

GLAVNISUDAC, 24.11.09. 03:07

HAHAHA JEL IH JE NA KRAJU ZAJE*O !!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika