23.11.2009. / 15:36

Autor: Andrea Belin

Glumac sommelier: Antonio Banderas želi razviti turizam povezan s vinom

Suprug Melanie Griffith je kupio pedeset posto udjela vinogradarskog imanja u ožujku na obalama rijeke Duero. Površine 250 hektara, vinogradarsko imanje nazvano Anta Banderas proizvodi crno vino i roze vrste Cabernet Sauvignon, Merlot i lokalne varijante Tempranillo

Antonio BanderasAntonio BanderasŠpanjolski glumac Antonio Banderas želi razviti turizam povezan s vinom na svojem vinogradarskom imanju na sjeveru Španjolske i ondje izgraditi hotel.

"Namjeravam oživjeti taj projekt s primjerice, konferencijama o vinu i književnosti. Želim promovirati vinski turizam", kazao je suprug Melanie Griffith.

Inače, četrdesetdevetogodišnji Banderas je kupio 50 posto udjela vinogradarskog imanja u ožujku na obalama rijeke Duero. Vinogradarsko imanje površine 250 hektara nazvano Anta Banderas, proizvodi crno vino i roze vrste Cabernet Sauvignon, Merlot i lokalne varijante Tempranillo.

Kako tvrdi glumac, ondje se godišnje proizvede 600.000 boca vina. Imanje ima proizvodni kapacitet od dva milijuna boca godišnje bez gubitka kvalitete.

Antonio Banderas oženjen je za američku glumicu Melanie Griffith od 1996. a par ima dvanaestogodišnju kći. Ujedno i redatelj, nedavno je u Londonu sudjelovao na snimanju najnovijeg filma Woodyja Allena.

Vezane vijesti

'Vino je jedan od naših najvažnijih proizvoda'

'Vino je jedan od naših najvažnijih proizvoda'

"Vino je jedan od naših najvažnijih proizvoda, a vina u Međimurju su sjajna" rekao je predsjednik Repulike Ivo Josipović u Štrigovi prilikom posjeta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika