Objavljeno u Nacionalu br. 732, 2009-11-24

Autor: Plamenko Cvitić

ZANIMLJIV SVJEDOK

Mate Granić više od 20 sati u Haagu svjedočio o 'Oluji' i odnosima sa svjetskim silama

MATE GRANIĆ, bivši ministar vanjskih poslova,svjedočio je na trinaest sjednica sudskog vijećaMATE GRANIĆ, bivši ministar vanjskih poslova,svjedočio je na trinaest sjednica sudskog vijećaBivši ministar vanjskih poslova Mate Granić prošlog je tjedna puna četiri dana svjedočio na Haaškom tribunalu, a ukupno je to iznosilo više od dvadeset sati svjedočenja. Tužitelji i branitelji pokazali su veliko zanimanje za Granića, jer je on, kao bivši ministar i potpredsjednik Vlade, najviši hrvatski dužnosnik iz vremena vladavine Franje Tuđmana koji se pojavljuje na Tribunalu.

Tako je Granić na čak trinaest sjednica sudskog vijeća svjedočio o planiranju i provođenju operacije “Oluja” te o događajima vezanim uz vojno-redarstvene akcije i povratak izbjeglica. Najzanimljiviji dio Granićeva svjedočenja odnosio se na neposredna iskustva o kontaktima nekadašnjeg hrvatskog državnog vrha s međunarodnim svjetskim silama, odnosno predstavnicima SAD-a i Europske unije, te o međunarodnoj mirovnoj inicijativi za Bihać.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika