26.11.2009. / 18:50

Autor: Totalsport

Pele: Henry je slučajno igrao rukom

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena, Brazilac Pele (69), prilikom posjeta Dublinu u svrhu skupljanja donacija za pomoć dječjoj bolnici “Our Lady's”, kao i dječjim bolnicama u Brazilu, komentirao je “slučaj Thierry Henry”

PelePeleJedan od najvećih nogometaša svih vremena, Brazilac Pele (69), prilikom posjeta Dublinu u svrhu skupljanja donacija za pomoć dječjoj bolnici “Our Lady's”, kao i dječjim bolnicama u Brazilu, komentirao je “slučaj Thierry Henry”.

Riječ je naravno o igranju rukom francuskog napadača u uzvratnoj utakmici dokvalifikacija za odlazak an SP u Južnoafričku Republiku između Francuske i Irske na Stade de Franceu, u akciji iz koje je Henry asistirao Williamu Gallasu za odlučujući gol koji je “tricolorima” donio ukupnu pobjedu (2-1) i plasman na Mundijal.

- Rezultat je bio nepošten u to nema sumnje, ali nažalost to se sada ne može promijeniti. Ali, mislim da je Henry to učinio slučajno. Došlo je do pogreške, svakako, ali svatko može pogriješiti – rekao je Pele, uz dodatak da je nepoštanje ponekad neizostavni dio sporta.

- Ja sam nekad igrao na poziciji veznog igrača, poput Kake, Zidanea. Puno puta bih dobio loptu daleko od gola na sredini terena. I prošao bih onda jednog, dvojicu, trojicu, pa i četvoricu suparničkih igrača, a kada bih se približio golu, posljednji bi me branič faulirao. Napravio je faul, kada su ispred mene bili samo on i golman. Mislim da to također nije pošteno.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika