28.11.2009. / 10:45

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Rusija: 39 poginulih u željezničkoj nesreći, sumnja se na terorizam

Dva zrakoplova ministarstva za izvanredna stanja s opremom za mobilnu bolnicu i spasiocima, policajcima i liječnicima upućeni su na mjesto nesreće

Foto: ReutersFoto: ReutersVlak na liniji Moskva-Sankt Petersburg u petak je iskočio iz tračnica pri čemu su poginule najmanje 39 osoba i ranjeno njih 96, a sumnja se da je riječ o terorističkom napadu, javljaju novinske agencije.

Pozivajući se na izvor u ruskoj policiji, agencija Interfax javila je da postoji mogućnost da se radi o terorističkom napadu. Blizu pruge je pronađena rupa od granate promjera jednog metra, a svjedoci su rekli da su čuli jak prasak, rekao je policijski izvor.

"Sve bi to moglo ukazivati na teroristički napad", rekao je izvor, prenosi agencija.

Interfax je naglasio da za sada nema službenu potvrdu te informacije.

Četiri vagona iskočila iz tračnica

U prvom obraćanju javnosti Ministarstvo za izvanredna stanja priopćilo je da su u napadu poginule 22 osobe, dok je najmanje 55 ljudi ozlijeđeno.

Dva zrakoplova ministarstva za izvanredna stanja s opremom za mobilnu bolnicu i spasiocima, policajcima i liječnicima upućeni su na mjesto nesreće.

Četiri vagona vlaka "Nevski Express" su iskočila iz tračnica oko 21,30 sati po mjesnom vremenu u području Novgoroda, na sjeverozapadu Rusije, rekao je jedan glasnogovornik ruskih željeznica, prenosi agencija Ria Novosti.

"Postoje objektivne činjenica koje dopuštaju istražiteljima da eksploziju izazvanu eksplozivnom napravom smještenom blizu tračnica smatraju mogućim objašnjenjem", izjavio je upravitelj ruskih željeznica Vladimir Jakunin na ruskoj televiziji.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika