30.11.2009. / 14:03

Autor: Boris Bilas

Mesićev savjet ministru: 'Da sam na mjestu Kalmete, dao bih ostavku'

Odgovarajući na novinarska pitanja na predstavljanju knjiige, Mesić nije želio konkretno odgovoriti snosi li Kalmeta političku odgovornost za malverzacije u HAC-u, no kazao je kako bi on na njegovom mjestu ponudio ostavku, "a na premijerki bi bilo hoće li ona to prihvatiti ili ne"

Stjepan MesićStjepan Mesić"Da sam na mjestu ministra Kalmete, dao bih ostavku", rekao je predsjednik Mesić nakon promocije knjige "Istina mora izaći van" Josipa Boljkovca.

Odgovarajući na novinarska pitanja na predstavljanju knjiige, Mesić nije želio konkretno odgovoriti snosi li Kalmeta političku odgovornost za malverzacije u HAC-u, no kazao je kako bi on na njegovom mjestu ponudio ostavku, "a na premijerki bi bilo hoće li ona to prihvatiti ili ne", pojasnio je Mesić koji je najavio da će se na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost raspravljati o brojnim temama, a među njima će, osim općenitog stanja sigurnosti, biti i korupcijske afere i borba protiv organiziranog kriminala.

Kalmeta izbjegao sjednicu GSV-a

"U svakom slučaju radi se o tome da na drugom ovogodišnjem sastanku malo čujemo nosioce funkcija da nam izreferiraju što misle kako funkcioniraju službe a i da razgovaramo malo i o situaciji danas u Hrvatskoj", rekao je Mesić.

Zanimljivo kako ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta danas nije, suprotno očekivanjima, bio nazočan na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća, u kojem zastupa Vladu.

Jedan od najtraženijih ljudi ovih dana u Hrvatskoj ispričao je svoju odsutnost zauzetošću drugim obvezama te je tako izbjegao bliski susret s novinarima koji su očekivali njegov dolazak.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

registracija
30/11/09

barakuda1, 30.11.09. 22:58

Gospodin Mesić je daleko prije bio u situaciji da da ostavku, pa nije - naprotiv i nakon predsjedničkog mandata će biti na teretu poreznih obveznika i to ne sa malim iznosom, zato je neumjereno prozivati bilo koga na ovaj način.
Ne želim umanjiti eventualne propuste gospodina Kalmete ili pravdati bilo koga. Često čujemo kako optuženi trebaju na sudu dokazivati kako nisu krivi, pa neka se napokon svi sami prijave i na sudu dokazuju koliko su nevini, a do tada neka ih u pritvoru.


registracija
8/8/09

tovar62, 01.12.09. 07:48

ti si glava i moral drzave pa kaj ti cekas jer ti si im sef i glavni urednik pljacke i izdaje JUDA,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika