30.11.2009. / 16:02

Autor: Boris Bilas

Osumnjičeni za malverzacije u HAC-u ostaju iza rešetaka

Bivši predsjednik Uprave Jurica Prskalo, član Uprave Marijo Lovrinčević, direktor Sektora za građenje Goran Legac i glavni inženjer projekta Bosiljevo-Sveti Rok Željko Kandžija uhićeni su u četvrak u sklopu akcije Nesklad

Bivši šef HAC-a Jurica Prskalo idućih mjesec dana biti će u pritvoruBivši šef HAC-a Jurica Prskalo idućih mjesec dana biti će u pritvoruSudac Županijski suda u Zagrebu Ratko Ščekić danas je odlučio da će petorica osumnjičenih u aferi HAC ostati u pritvoru još najmanje mjesec dana. Ovakva odluka donesena je zbog mogućeg utjecanja na svjedoka i težine počinjenog kaznenog djela optuženih za aferu u Hrvatskim autocestama.

Osim protiv petorice osumnjičenih, istražni zahtjev podnesen je i protiv Skladgradnje, tvrtke iz Imotskog kojoj su osumnjičenici navodno nezakonito pribavili 22 milijuna kuna.

Sutra odluka o blokadi imovine

Kako bi se osiguralo oduzimanje i naplata te svote ako se donese pravomoćna presuda, tužiteljstvo je zatražilo blokadu bankovnih računa, nekretnina i vozila Skladgradnje. O tome će istražni sudac odlučivati sutra.

Bivši predsjednik Uprave Jurica Prskalo, član Uprave Marijo Lovrinčević, direktor Sektora za građenje Goran Legac i glavni inženjer projekta Bosiljevo-Sveti Rok Željko Kandžija uhićeni su u četvrak u sklopu akcije Nesklad.

Kazna od jedne do deset godina zatvora

Policija je protiv njih podnijela kaznenu prijavu kojom ih tereti za najteži oblik zloporabe položaja i ovlasti, odnosno zloporabe kojom je pribavljena znatna imovinska korist. U ovom slučaju riječ je o 22 milijuna kuna. Za to je Kaznenim zakonom predviđena kazna od jedne do deset godina zatvora.

Uhićen je i direktor Skladgradnje Slaven Žužul. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbilo je jučer njegovu žalbu na rješenje o zadržavanju u pritvoru.

Sumnja se da su uhićeni za bojenje tunela Sveti Rok i Mala Kapela platili 36 milijuna kuna. HAC je već ugovorio bojenje Male Kapele za 2,6 milijuna kuna, Svetog Roka za 2,4 milijuna kuna, ali te su ugovore razvrgnuli i posao dogovorili sa Skladgradnjom.

Vezane vijesti

Hajdaš Dončić stopirao Linićeve kadrove?

Hajdaš Dončić stopirao Linićeve kadrove?

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Uprava Hrvatskih autocesta obustavila je natječaj za direktora Sektora naplate cestarine iako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika