Objavljeno u Nacionalu br. 733, 2009-12-01

Autor: Berislav Jelinić

Prvi potezi novog šefa: Kosor u HSLS želi vratiti Hanžekovića i Božu Kovačevića

Kosor zajedno s Đurđom Adlešič namjerava inicirati novu saborsku raspravu o Zakonu o umjetno potpomognutoj oplodnji. HSLS će zapravo napraviti novi udar na taj sporni zakon i zatražiti promjene svih bitnih dijelova koji su već izazvali veliki interes javnosti

ĐURĐA ADLEŠIČ I DARINKO KOSOR Bivša čelnica liberala i novi
predsjednik zasad izvrsno surađujuĐURĐA ADLEŠIČ I DARINKO KOSOR Bivša čelnica liberala i novi predsjednik zasad izvrsno surađujuDarinko Kosor, predsjednik HSLS-a, želi ojačati stranku ponovnim aktiviranjem nekadašnjih stranačkih članova. Nakon što je najavio povratak Dražena Budiše u članstvo stranke, o istoj temi počeo je razgovarati i s Marijanom Hanžekovićem, uglednim zagrebačkim odvjetnikom, te Božom Kovačevićem.

Kovačević mu je najavio povratak još za vrijeme unutarstranačke kampanje, a s Hanžekovićem će detaljnije razgovarati ovaj tjedan. Kosor želi ojačati i ujediniti stranku u vrijeme kada se u najjačim strankama HDZ-u i SDP-u, iz različitih razloga, događaju sasvim suprotni procesi.

Udar na Milinovića

Kosor zajedno s Đurđom Adlešič namjerava inicirati novu saborsku raspravu o Zakonu o umjetno potpomognutoj oplodnji. HSLS će zapravo napraviti novi udar na taj sporni zakon i zatražiti promjene svih bitnih dijelova koji su već izazvali veliki interes javnosti.

Zapravo se radi o novom udaru na ministra Darka Milinovića, a posredno i na HDZ. Ako njihove prijedloge ne podrži HDZ, HSLS će pokušati potporu dobiti od SDP-a, što bi u HDZ-u mogli početi tumačiti kao približavanje HSLS-a ljevici. Kosor neće izravno provocirati raspad koalicije, ali njegovi potezi u sljedećih nekoliko mjeseci trebali bi HSLS podjednako distancirati i od HDZ-a i od SDP-a.

Vezane vijesti

'Ništa se nije promijenilo'

'Ništa se nije promijenilo'

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je danas kako je aktualna vlada nastavlja tamo gdje je stala loša prethodna vlada te kako se tijekom… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 01.12.09. 09:55

Ak je rijeć o lopini hanžekoviću odvjetniku i "poduzetniku" onda bu to svakak veliko pojačanje za hsls da i dalje ide u smjeru koji je zacrtal vojković i društvo (pljačka gdje se god uspije). Ak je to taj lopina bilo bi dobro da se novinari raspitaju kaj je njegova kčerkica napravila sa nekad jako uspješnom tvrtkom "Pliva veterina"! Fuuuj lopovi!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika