01.12.2009. / 12:24

Autor: Boris Bilas

Biskupi iz Pittsburgha prodali najstariju hrvatsku crkvu u SAD-u

Crkva Sv. Nikole u Pittsburghu stara je 108 godina i vjeruje se da je najstarija hrvatska crkva u SAD-u. U tom gradu, poznatom po željezarama i čeličanama, živi veliki broj iseljenih Hrvata

Crkva Sv. Nikole u Pittsburghu stara je 108 godinaCrkva Sv. Nikole u Pittsburghu stara je 108 godinaNajstarija hrvatska crkva u Sjedinjenim Američkim državama ovih je dana prodana tvrtki Lamar Advertising Inc., koja na njenom mjestu planira postaviti reklamne panoe.

Crkva Sv. Nikole u Pittsburghu stara je 108 godina i vjeruje se da je najstarija hrvatska crkva u SAD-u. U tom gradu, poznatom po željezarama i čeličanama, živi veliki broj iseljenih Hrvata.

Cijena za koju je crkva prodana nije poznata, ali je rimokatolička biskupija iz Pittsburgha već objavila kako će sva dobit ostati u župi Sv. Nikole.

Crkva Sv. Nikole zatvorena je 2004. zbog problema s grijanjem, a mise se u njoj ne održavaju više od jednog desetljeća i iz nje su uklonjeni sva religijska obilježja.

Zanimljivo, kako je biskupija još prošle godine odbila prodati crkvu, grupi koja je u njoj željela otvoriti povijesni muzej. Ova je crkva 2001. dobila status povijesnog zdanja grada Pittsburgha, ali niti to nije pomoglo da bude prodana i da se na njenom mjestu uskoro nađu reklamni panoi.

Vezane vijesti

Nerad, licemjerje, bezosjećajnost

Nerad, licemjerje, bezosjećajnost

Komisija Iustittia et pax Hrvatske biskupske konferencije poziva vjernike i građane da se 4. ožujka pridruže širokoj akciji Europskog saveza za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika