05.12.2009. / 20:49

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Janša kritičan: Gospodarska situacija je sve gora, a arbitraža nam oduzima more

Uz pogoršanje ekonomske situacije i po njegovoj ocjeni neadekvatne reakcije vlade na nju, Janša je ponovio da arbitražni sporazum s Hrvatskom nije u slovenskom nacionalnom interesu

Janez JanšaJanez JanšaPrvi čovjek slovenske oporbe i bivši premijer Janez Janša sve je glasniji u svojim kritikama aktualne politike i premijera Boruta Pahora. Nakon savjetovanja vodstva njegove Slovenske demokratske stranke, prozvao je Pahora zbog sve lošije gospodarske situacije u zemlji, a nije propustio ni osvrnuti se na omraženi mu arbitražni sporazum.

Tako je rekao kako će Slovenija zbog arbitražnog sporazuma s Hrvatskom izgubit će kontakt s otvorenim morem i status pomorske države.

Janšin SDS, najveća oporbena stranka u parlamentu, raspravljala je o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji i ocijenila je lošom, no Janša je izjavio da do početka iduće godine unatoč ranijim najavama neće zahtijevati glasovanje o povjerenju vladi u parlamentu niti pokretati interpelaciju protiv vlade premijera Boruta Pahora i ministra vanjskih poslova Samuela Žbogara.

Arbitraža nije u slovenskom interesu

Uz pogoršanje ekonomske situacije i po njegovoj ocjeni neadekvatne reakcije vlade na nju, Janša je ponovio da arbitražni sporazum s Hrvatskom nije u slovenskom nacionalnom interesu.

Janša je posebno problematizirao i nedavnu dodjelu visokog državnog odlikovanja nekadašnjem šefu službe državne sigurnosti u vrijeme komunizma Tomažu Ertlu.

Riječ je o potezu koji ugrožava demokratske stečevine u Sloveniji jer Ertl predstavlja simbol kršenja ljudskih prava iz razdoblja prije dvadeset godina, kad su se odvijali procesi demokratizacije i osamostaljivanja, ocijenio je Janša nakon političkog savjetovanja svoje stranke.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
9/10/09

potiskiDjilkos, 06.12.09. 00:00

Dežela je izašla iz recesije, tovariš furaš praznu opozicijsku spiku!
Vrati pare štedišama, identitet izbrisanima ...


registracija
5/12/09

mrdimir1, 06.12.09. 07:49

Ljudi ne kupujte slovensku robu.! Ušli smo u NATO, a primit će nas i u EU bez obzira na njihova podmetanja, Bitno je ustrajati na međunarodnom sudu kao arbitru za granice i sačuvati živce u odnosu na ove likove. Žao mi je samo što država nije stala iza štediša ljubljanske banke jer kad se zbroji lova koju su pokrali hrvatskim i bosanskim štedišama njihovo pravo mjesto bilo bi samo dno Europe. Zato treba nastaviti mirno i odlučno, a što se mene tiče iz moje lisnice nikada ni kune za slovensku robu. .


registracija
31/7/09

Seaman, 06.12.09. 13:16

Kretenčino...ne može ti nitko (pa ni arbitraža) oduzeti ono što nikada nisi imaoooooooo!!!!!!!!!!


registracija
30/9/09

davor12345, 14.12.09. 10:00

Trst je naš!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika