11.12.2009. / 13:12

Autor: Andrea Belin

Savršen recept za vitku liniju: Čajevi od kojih se mršavi

Ukoliko se još uvijek niste uspjeli riješiti masnih naslaga, a niste tip osobe koja bi se nekoliko mjeseci suzdržavala od svojih omiljenih namirnica, imamo idealno rješenje za vas. U samo četiri dana izgubiti ćete dva kilograma

Čajem otopite masne naslageČajem otopite masne naslageZna se da čajevi ubrzavaju proces mršavljenja i oslobađaju organizam od štetnih tvari pa ne bi bilo loše da jutarnji ritual ispijanja kave zamijenite ovim napitkom. Pri tome valja napomenuti da se tijekom ove čajne "dijete" ne morate odreći svojih omiljenih namirnica. Jedino s čim ne smijete pretjerivati su slatkiši i alkohol!

Kineski čaj

Ovaj čaj je odličan saveznik u borbi s viškom kilograma. Potrebna vam je jedna vrećica kineskog čaja i jedna žličica limunovog soka. Skuhajte ga na uobičajen način, dakle, vrećicu prelijte vrućom vodom i ostavite da odstoji desetak minuta. Nakon toga ulijte limunov sok.

Čaj od koprive

Kopriva je bogata bjelančevinama, kalcijem i vitaminima pa je ovaj čaj odličan izbor općenito za zdravlje. Potrebna vam je jedan vrećica čaja od koprive i jedan štapić vanilije. Nakon što vrećicu prelijete vrućom vodom, dodajte štapić vanilije i pustite da odstoji petnaest minuta.

Zeleni čaj s đumbirom

Zeleni čaj blagotvorno djeluje na živčani sustav, srce i krvne žile pa ga ne bi bilo loše ispijati svakodnevno. Đumbir je odličan protiv upala i loše probave. Za jednu šalicu potrebna vam je jedna žlica zelenog čaja, malo limunovog soka i maleni komad đumbira. Najprije isjeckajte đumbir i pomiješajte sa zelenim čajem i sve zajedno prelijte vrućom vodom.

Vezane vijesti

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Mnoge žene koje poznajem trude se biti što mršavije, odnosno, održavati svoju tjelesnu težinu što više u granicama koje su im zadali drugi ili su pak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika