27.12.2009. / 22:14

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Milanović je živ: Vjerujem u Josipovićevu pobjedu od prvoga dana

Tu je vjeru Milanović intimno i sebično držao u sebi tijekom posljednjih tjedana. Naime, rijetko gdje se moglo vidjeti Milanovića u javnosti. Izjave gotovo da i nije davao, u Saboru je boravio kao i inače, a predizborni skupovi SDP-ove uzdanice u ovim izborima u pravilu su prolazili bez njega

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izrazio je večeras uvjerenje da će kandidat njegove stranke Ivo Josipović za dva tjedna postati novi hrvatski predsjednik.

"Vjerujem u njegovu pobjedu od prvoga dana", rekao je Milanović novinarima u Josipovićevom izbornom stožeru u Novinarskom domu. Ovo Milanovićevo 'vjerovanje' jedna je od prvih konkretnih izjava SDP-ovog čelnika od trenutka kada su objavljene sve kandidature, uključujući Josipovićevu. Tu je vjeru Milanović intimno i sebično držao u sebi tijekom posljednjih tjedana. Naime, rijetko gdje se moglo vidjeti Milanovića u javnosti.

Izjave gotovo da i nije davao, u Saboru je boravio kao i inače, a predizborni skupovi SDP-ove uzdanice u ovim izborima u pravilu su prolazili bez njega. Večeras se Milanović brani tvrdnjom da to nije istina, kaže da je zapravo kao čelnik stranke najviše javno boravio kraj svoga kandidata, potkrijepivši to tezom da je bio na glavnim skupovima Ive Josipovića u najvećim hrvatskim gradovima.

Razlog za zadovoljstvo

Upitan za komentar izlaznih anketa, po kojima Josipović osvaja 32,7 posto glasova, Milanović je rekao kako je vjerovao u dobar Josipovićev rezultat, iako, naglasio je, s oprezom prima rezultate anketa. "No, imamo razloga biti zadovoljni", rekao je.

Istaknuo je da je predizborna kampanja bila duga, žestoka, možda i žešća nego one prethodne, zahvalivši biračima koji su birali Josipoviće, te svim SDP-ovcima na svemu što su učinili u tehničkoj pripremi kampanje.

Na upit koga priželjkuje s Josipovićem u drugom krugu, bivšeg SDP-ovca i sada nezavisnog predsjedničkog kandidata Milana Bandića ili HDZ-ovog kandidata Andriju Hebranga, kojima izlazne ankete daju najveće šanse za ulazak u drugi izborni krug, odgovorio je kako mu je svejedno.

"To pitajte Ivu (Josipovića), meni je svejedno. Tko dobije više glasova neka uđe u drugi krug", kazao je Milanović.

Josipović je bio metafora teškom radu

"On (Josipović) će biti predsjednik svih građana i predsjednik stranke koja ga je kandidirala ne mora ga voditi za ruku", rekao je Milanović.

Ponosan je, kaže, na Josipovića i stabilnost karaktera koji je pokazao u kampanji. "Josipović je bio metafora teškom radu, dobrim živcima i hladnokrvnosti", poručio je predsjednik SDP-a.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 28.12.09. 00:06

normalno je da dobije Agnostik,crkva mora imat protivnika,kako ce sirotinju palit.....i tako u nedogled se vrti kolo


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika