31.12.2009. / 12:46

Autor: Nacionalova redakcija

Vraća novce: Bandić neće prihvatiti donaciju uhićenoga u akciji Bankomat

U Bandićevu prijevremenom izvještaju o visini i izvorima novca za troškove predizborne promidžbe poslanom Državnome izbornom povjerenstvu stajalo da je Oliver Beidenegl donirao 25 tisuća kuna

Milan BandićMilan BandićNakon što je otkriveno da je Oliver Beidenegl, koji je od HPB-a dobio 23 milijuna kuna kredita i jedan je od osumnjičenih u akciji Bankomat, sudjelovao u financiranju predsjedničke kampanje Milana Bandića, danas je iz Bandićeva stožera stiglo priopćenje u kojem se navodi da odustaju od Beideneglove donacije.

"U slučaju donacije Olivera Beidenegla, s obzirom na to da je navedeni jučer osumnjičen, smatramo da u ovom trenutku ne možemo prihvatiti njegovu financijsku potporu. Sredstva smo odmah vratili na račun uplatitelja. Navedeni slučaj ne isključuje mogućnost da možda postoji još neprimjerenih ili moralno neprihvatljivih donacija kako u našem slučaju tako i kod ostalih sudionika ovih predsjedničkih izbora, pa stoga pozivamo nadležna tijela da učine temeljit uvid u donacije uplaćene u korist svih predsjedničkih kandidata", stoji u priopćenju Bandićeva stožera.

Iz stožera otklanjaju mogućnost da bi na bilo koji način trebali snositi odgovornost zbog sporne donacije, jer "obzirom na važeći Zakon o financiranju izbora i dalje postoji mogućnost zloupotrebe identiteta uplatitelja donacija, za što nismo i ne možemo biti odgovorni".

U Bandićevu prijevremenom izvještaju o visini i izvorima novca za troškove predizborne promidžbe poslanom Državnome izbornom povjerenstvu stajalo da je Oliver Beidenegl donirao 25 tisuća kuna.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

registracija
16/6/09

Trenk, 02.01.10. 05:50

A sjor milane, ocete li vratit donacije i ostalih mafijasa koji financiraju vasu kampanju ?
Onda cete ostat bez icega !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika