03.01.2010. / 14:31

Autor: Martina Čizmić

Vukčević: Za Mladićem se traga 24 sata dnevno

"Srbija je poslala poruku pravde za žrtve i njihove obitelji i to je naš doprinos međunarodnoj pravdi", rekao je Vukčević i obećao još efikasnije istrage protiv ratnih zločina i na Kosovu i Metohiji

Vladimir VukčevićVladimir VukčevićU razgovoru za srpsku novinsku agenciju Tanjug, tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević istaknuo je kako bi ove godine trebala biti završena potraga za Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem.

"Najvažnije je da Mladić i Hadžić budu u Haagu što prije i na tome se radi 24 sata dnevno", rekao je Vukčević, a prenosi B92.

Dodao je kako je on jedan do koordinatora Akcijskog tima te kako mu nije prirodno da ostavlja nedovršen posao.

Poslali smo poruku pravde

Podsjetio je da je u 2009. pred Haaškim sudom započelo suđenje za ratne zločine Radovanu Karadžiću. Činjenica da je Srbija izručila Karadžića i da radi na hvatanju preostalih haaških bjegunaca, trebala bi biti pozitivan signal iz Srbije 'da isprave greške iz prošlosti'.

"Srbija je poslala poruku pravde za žrtve i njihove obitelji i to je naš doprinos međunarodnoj pravdi", rekao je Vukčević i obećao još efikasnije istrage protiv ratnih zločina i na Kosovu i Metohiji.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika