05.01.2010. / 14:55

Autor: Boris Bilas

Bandićev predizborni trik: Od petka u Zagrebu jeftinije parkiranje

"Vezivati ovu odluku uz izbore nije realno, uvijek se nešto može staviti u bilo kakav kontekst, osim toga, svake godine su neki izbori", pokušale je opravdati ovaj potez dogradonačelnica

Milan BandićMilan BandićKoliko nisko se u borbi za svaki glas može ići u utorak je najbolje pokazao zagrebački gradonačelnik i predsjednički kandidat Milan Bandić. Naime, njegova zamjenica je najavila kako će u Zagrebu od petka, dakle samo dva dana prije drugog kruga predsjedničkih izbora, pojeftiniti parkiranje u prosjeku 23,5 posto.

Tako je cijena sata parkiranja u prvoj zoni sa sadašnjih 14 kuna spuštena na 12, u drugoj sa sedam na pet, a u trećoj s tri na dvije kune.

Izbori su svake godine

Umjesto gradonačelnika tu sretnu vijest Zagrepčanima je obznanila njegova zamjenica Jelena Pavić Vukičević koja, naravno, odbacuje ikakvu povezanost između odluke o smanjenu cijena parkiranja i predsjedničkih izbora.

"Vezivati ovu odluku uz izbore nije realno, uvijek se nešto može staviti u bilo kakav kontekst, osim toga, svake godine su neki izbori", pokušale je opravdati ovaj potez dogradonačelnica.

Jeftin politički trik

Međutim, treba naglasiti kako je ovaj prijedlog inicirao gradonačelnik Milan Bandić uz dogovor s direktorom Zagrebparkinga Matom Kraljevićem. Uz to ova odluka donesena je aktom gradonačelnika i kao takva ne mora ići na usvajanje u Gradsku skupštinu.

Iako je godina krize i svako pojeftinjenje cijena građane sigurno veseli, ovakav jeftini predizborni trik teško je bilo očekivati čak i od Milana Bandića. Ako ništa drugo, Bandić je s manjim cijenama parkinga mogao pričekati barem do nakon izbora jer teško je vjerovati da će birači glavnoga grada pasti na ovaj 'poklon' Milana Bandića.

Ostaje samo pitanje da li aktualni zagrebački gradonačelnik stvarno misli da su birači u glavnom gradu toliko neinteligentni pa će past na njegovu predizborni trik te će u drugom krugu promijeniti svoje mišljenje i da će Bandić u Zagrebu uspjeti nadoknaditi veliki zaostatak za Ivom Josipovićem koji je u prvom krugu dobio 20 posto više glasova od gradonačelnika.

Vezane vijesti

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji '60 minuta' televizije 24sata i govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 05.01.10. 15:04

e zbog ovoga ja da živim u zg nikad nebi mu da glas jer se sa ovime pokazuje tko je i šta je i šta mu je samo bitno


registracija
8/8/09

tovar62, 05.01.10. 21:42

nisi ti "bankar"moze biti prije skovacin...sta se diras u politiku di ti nije misto


registracija
5/1/10

fredy2, 05.01.10. 22:01

ma moralna nula, ništica - a ni stožer mu nije bolji. a i tko ga podržava? oni kojima je bitan ktiž na zidu, ne i u srcu, najveća multinacionalna Co na svijetu sa sjedištem u Rimu ..., rodjaci i kumovi, joze i matani...
a i sto je napravio u zgb-u: deset godina puta cca deset milijardi budžeta godišnje i na koncu holding u minusu?


registracija
8/8/09

tovar62, 06.01.10. 01:26

vidi ima jos petokolonasa,,,,


registracija
10/11/09

ruvil, 06.01.10. 13:31

Bandic je pun takvih jeftinih stosova za naivce!


registracija
15/11/06

rimaz, 06.01.10. 17:11

Do ponedeljka. A onda, nove cijene za nove dnevne karte.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika