08.01.2010. / 09:20

Autor: Boris Bilas

Bandić uhvaćen u laži: Parking u Zagrebu tri puta skuplji nego u Ljubljani

Parking u Zagrebu nije jednake cijene kao u Ljubljani, nego je cijena jednog sata u glavnom gradu Slovenije gotovo tri puta jeftinija nego u Zagrebu

Milan BandićMilan BandićHrvatski radio je danas ujutro bio domaćin jedne od posljednjih debata predsjedničke kampanje. Ivo Josipović i Milan Bandić ponovno su prožvakali već prožvakane teme i ništa novog nije se moglo čuti u sučeljavanju ove dvojice kandidata.

Odmah na početku debate voditeljica je upitala Bandića da li je smanjenje cijene parkinga u Zagrebu predizborni trik i zbog čega je u Ljubljani prakiranje duplo jeftinije nego u glavnom gradu Hrvatske.

"Nije točno da je parking u Zagrebu duplo skuplji nego u Ljubljani, nego je cijena ista. To su vam podvalili, a vi to niste provjerili", odgovorio je Bandić dodavši kako ta odluka nije predizborni potez već "novogodišnji poklon građanima Zagreba".

U Ljubljani parking trostruko jeftiniji

Međutim, Bandić ovom prilikom nije govorio istinu jer parking u Ljubljani doista je jeftiniji nego u Zagrebu, ma koliko se to gradonačelniku ne sviđalo.

Naime, na stranicama Ljubljanskog javnog poduzeća za parkirališta i tržnice lako se može provjeriti ova činjenica. U samom centru Ljubljane cijena sata parkiranja tako je 60 centa ili 4,38 kune, dok sat parkiranja u centru Zagreba od danas iznosi 12 kuna.

Dakle, parking u Zagrebu nije jednake cijene kao u Ljubljani, nego je cijena jednog sata u glavnom gradu Slovenije gotovo tri puta jeftinija nego u Zagrebu.

Odakle Bandiću podatak o jednakoj cijeni parkiranja nije nam poznato, ali je očito da je njemu netko 'podvalio' tu informaciju.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 08.01.10. 10:17

Sto ? Koga je briga za cijene u Ljubljani? Ako je netko zainteresiran, moze tamo ici i parkirati. U Parizu je 5-eura/h, u prvoj zoni. To nije problem "zagrebacki"! Uostalom, Ljubljana nije grad.


registracija
27/7/09

verina, 08.01.10. 10:41

"Bandić ovom prilikom nije govorio istinu"!? A kad on uopće govori istinu?


registracija
9/10/09

potiskiDjilkos, 08.01.10. 11:40

@Ivis
Ne znam ili ti gluplje pišeš ili Bandiać govori!?
Samo je zagreb grad, ostalo su kasabe, heh. E, pa serem ti se u sred našeg Zagreba!
Jebeš grad koji tako dugo bira polupismena šalabajzera kao što je Bandić!


registracija
27/8/09

Lujo1, 08.01.10. 11:56

"Ivis, 08.01.10. 10:17" - tebe koji si nedavno dopešaćil iz nekog uskog ili širokog brega sigurno nije briga, ali mene čiji su pređi kak i ja gradili ovaj grad je i te kak briga i nikak se nemremo složiti s činjenicom da nam neki nepismeni dođoši koji su "osvojili" vlast u Zagrebu na prevaru prodaju naše pod svoje. A takvi poput tebe i banditića bi se mogli parkirati i u širokom ili tu negde - mi Zagrepčani bi vam bili zahvalni.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika