08.01.2010. / 13:35

Autor: Boris Bilas

Mobilizacija paranoje za kraj: 'Spot je zabranjen zbog obavještajnog podzemlja'

"Kako je moguće da je stožer Ive Josipovića znao sadržaj spota prije no što je on prikazan na HTV-u", upitao se Ljuština. "To je nečuvena odluka u povijesti hrvatske demokracije, koja nema nikakvog zakonskog ishodišta i prihvatljivija je privatna tužba Ive Josipovića nego da DIP zabrani spot"

Foto: Igor ŠobanFoto: Igor ŠobanNa izvanrednoj konferenciji za novinare koju je organizirao izborni stožer Milana Bandića, voditelj kampanje Duško Ljuština obrušio se na Državno izborno povjerenstvo i njihovu odluku o zabrani jednog od spotova Milana Bandića nazvanog "Zacrvenimo Hrvatsku".

Kako je istaknuo na samom početku od Ustavnog suda traže da preispita svaku odluku DIP-a i da prilikom prebrojavanja glasova u DIP-u imaju svog promatrača, a od šefa DIP-a Branka Hrvatina da podnese ostavku, jer je cenzurirao Bandićev spot.

Miro Laco, jedan od članova stožera dodao je kako je moralno od Hrvatina da podnese ostavku.

Ljuština je dodao kako su oni snimili spot, predali ga HTV-u i nakon 2 sata šutnje je došla obavijest iz DIP-a da je spot zabranjen.

"Kako je moguće da je stožer Ive Josipovića znao sadržaj spota prije no što je on prikazan na HTV-u", upitao se Ljuština. "To je nečuvena odluka u povijesti hrvatske demokracije, koja nema nikakvog zakonskog ishodišta i prihvatljivija je privatna tužba Ive Josipovića nego da DIP zabrani spot".

Istaknuo je kako je prije 17 godina radio predstave koje su bile gore po državu i institucije, ali ni jedna od njih nije bila zabranjena. Ljuština je išao toliko daleko da je kazao kako su za to odgovorni pojedinci iz 'obavještajnog podzemlja'

"Očito je da ovo nije bilo prvi put da je DIP napravio nešto takvo. Zabranio nam je i donacije putem SMS-a, što je nekim političarima bilo dozovoljeno na lokalnim izborima. Očito je da je DIP u ovim izborima zauzeo stranu našeg protukandidata, ali mi istovremeno imamo potporu Vijeća za elektroničke medije, GONG-a i HHO- što potvrđuje da smo u pravu", rekao je Ljuština novinarima.

Od medija je zatražio da naprave kampanju da se što prije promijene izborni zakon o financiranju kampanje stranaka, te da se napravi 'potpuno novi koji treba biti kvalitetan, jer jedino tako imamo šanse za napredak'.

Osvrnuo se i na Josipovićeve optužbe koji je rekao da u Bandićevom stožeru djeluje obavještajno podzemlje, koje ga optužile da je silovao neku studenticu. Ljuština sve to opovrgava i tvrdi kako su u Bandićevom stožeru 'sve moralni ljudi, koji se ne bi bavili takvim poslovima'.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 08.01.10. 14:01

Bandicu Anitu Malenica da si stavija odma za savjetnika,i naj visi orden ,kada je smogla snage da rece kako je DIKOBRAZ lazno svjedocija,,,,


registracija
9/8/09

vinko12, 08.01.10. 14:10

uz sve medije i stampu koji su komunjarsko ljevicarski (osim GK) i navijacki za udbaskog sina josipovica, svrstao se i DIP. Mesiceva neo-udbaska mafija ubacena je u sve pore drustva koa i u bivsoj komunistickoj drzavi, i bori se za mesicevog klona. U nedjelju se odlucuje da li ce RH ostati crvena komunjarska kaljuza ili pravna drzava.


registracija
8/8/09

tovar62, 08.01.10. 14:13

toboze JUDA daje pomilovanja misli usicarit koji glas ratnika za uzdbasa Josipovica,narode nebudi naivan,jeste gledali OTVORENO


registracija
30/9/09

davor12345, 08.01.10. 14:47

E tovaru62, svaka ti je na mistu! Pravi si čovik! Ja navijan za tebe! Ti si se triba kandidirat, isukrsta mi! Pobidija bi u prvon krugu!


registracija
30/9/09

davor12345, 08.01.10. 15:02

Ne samo za uzest za savjetnicu, nego ju platit ako nije dosad! I njoj je svaka na mistu! Naša je mijun posto! Nezavisna, pametna i nepotkupjiva novinarka na ponos i diku sviju nas ! Živila Malenica! Doli svi lažovi!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika