14.01.2010. / 17:26

Autor: Andrea Belin

Vježbajte kod kuće: Učvrstite tijelo za samo dva tjedna

Ukoliko ste primjetili da vam se tijekom praznika pojavi trbuščić, a i stražnjica nije toliko čvrsta kao prije nekoliko mjeseci, vrijeme je da počnete vježbati. Odmah na početku valja napomenuti da sve vježbe koje vam nudimo, možete prakticirati kod kuće

Vježbanjem učvrstite trbušne mišićeVježbanjem učvrstite trbušne mišićeIzležavanje na krevetu tijekom božićnih i novogodišnjih praznika najveći je krivac masnih naslaga kojih se kasnije teško riješiti. Najviše problema, osobito osobama starije životne dobi, zadaju trbušni mišići i stražnjica.

Ako ste i vi primijetili da teže zakopčavate hlače nego je to bio slučaj početkom prosinca, vrijeme je da počnete vježbati!

Vježbe za oblikovanje trbušnih mišića

Lezite na desni bok s tim da se oslonite na lakat. Lijevu nogu prebacite preko desne i u tom položaju podižite tijelo sve dok ne počnete osjećati zatezanje trbušnih mišića.

Lijevu ruku cijelo vrijeme držite ispred trbuha i pokušajte biti u istoj pozi. Vježbu ponovite tri puta, a zatim se prebacite na drugu stranu.

Vježba za učvršćivanje stražnjice

Na lijevu nogu se oslonite, a desnu ispružite prema natrag. Ruke smjestite ispred grudi s tim da su vam dlanovi i laktovi cijelo vrijeme spojeni. Pokušajte saviti lijevu nogu, ali obratite pažnju da vam je tijelo uspravno. Trbuh, leđa i stražnjica moraju biti zategnuti. Vježbu ponovite najmanje pet puta, a zatim se prebacite na drugu nogu.

Vježbe za trbuh i leđa

Lezite na leđa, noge podignite u zrak i prekrižite ih s tim da su vam nožni prsti zategnuti. Ruke ispružite ispred sebe, a podižite glavu i ramena. Vježbu ponovite najmanje deset puta.

Nakon vježbe obavezno se opustite. Primjerice, lezite na trbuh i nekoliko puta podignite gornji dio tijela. Ruke vam cijelo vrijeme moraju biti ispružene.

Vezane vijesti

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Mnoge žene koje poznajem trude se biti što mršavije, odnosno, održavati svoju tjelesnu težinu što više u granicama koje su im zadali drugi ili su pak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika