14.01.2010. / 17:41

Autor: Nacionalova redakcija

Lenovu nagrada CNET-a „Best of CES” u kategoriji „Računala i hardver“

„Hibridni prijenosnik IdeaPad U1 predstavlja najbolji dizajn i inovaciju Lenova kako bi stvorio novi proizvod i omogućio jedinstveno računalno iskustvo", izjavio je Liu Jun

Nagrađeni Lenovov prijenosnikNagrađeni Lenovov prijenosnikLenovo je objavio da je osvojio nagradu „Best of CES" u kategoriji „Računala i hardver" za hibridni prijenosnik IdeaPad U1, prvi hibridni prijenosnik namijenjen korisnicima s jedinstvenim monitorom koji se može odvojiti od računala. Urednici CNET-a, ujedno i suci, osmislili su nagradu „Best of CES" te ju dodijelili dobitnicima tijekom sajma CES 2010 u Las Vegasu.

Objektivni urednici CNET-a, ujedno i stručnjaci, odabrali su „vruće" proizvode u svakoj od kategorija na temelju njihove inovativnosti, kreativnosti i mogućnosti da oduševe korisnike i pomognu im u njihovom istraživanju digitalnog svijeta.

Urednici CNET-a ocijenili su stotine proizvoda prijavljenih u devet kategorija i izloženih na sajmu CES 2010.

Jedinstveni dizajn

Jedinstveni dizajn hibridnog prijenosnika IdeaPad U1 omogućuje korisnicima dva računala u jednom uređaju, svaki ima vlastiti procesor i operativni sustav, koji mogu raditi zajedno ili odvojeno bilo kao prijenosnik tradicionalnog oblika ili kao multitouch Tablet. Grimizno crveno kućište prijenosnika IdeaPad U1 veličine je A4 papira i jednako impresivne težine od 1.72 kilograma te jedinstvenog tankog i laganog dizajna. Jedinstveni dizajn omogućuje korisnicima jednostavno odvajanje i prebacivanje monitora iz načina rada kao prijenosnik u multitouch Tablet.

IdeaPad U1 opremljen je 11,6 inčnim monitorom HD LED i operativnim sustavom Windows 7. Prilikom odvajanja, multitouch monitor težine 0.72 kilograma pretvara se u samostalno računalo Tablet s moćnim procesorom ARM koji pokreće prilagođeni operativni sustav Skylight.

„Hibridni prijenosnik IdeaPad U1 predstavlja najbolji dizajn i inovaciju Lenova kako bi stvorio novi proizvod i omogućio jedinstveno računalno iskustvo", izjavio je Liu Jun, viši potpredsjednik odjela Idea Pad Product Group Lenovo. „Ova nagrada dokazuje naš predanost korisnicima u pružanju najuzbudljivijih računalnih proizvoda.

„Svake godine, urednici CNET-a provedu na tisuće sati pregledavajući izložbene prostore u potrazi za najuzbudljivijom tehnologijom koja će odrediti buduće trendove," izjavio je Scott Ard, glavni urednik CNET-a. „Hibridni prijenosnik Lenova, IdeaPad U1 izabran je između tisuća proizvoda prisutnih na sajmu i predstavlja inovaciju koja zaslužuje jednu od nagrada 'Best of CES'".

Vezane vijesti

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo je hrvatskim korisnicima predstavio dugo očekivane Ultrabook prijenosnike IdeaPad U30 i U410. Lenovo Ultrabook prijenosnici kombiniraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika