21.01.2010. / 09:03

Autor: Hina

Predao se osmerostruki ubojica iz Virginije, policija identificirala žrtve

Osumnjičeni Speight živio je u kući u kojoj su u utorak pronađena tri tijela, a još četiri žrtve u blizini kuće. Osma žrtva, nađena smrtno ranjena na obližnoj cesti, umrla je na putu za bolnicu

Muškarac koji je u utorak ubio osam osoba kod grada Appomattoxa, na jugozapadu američke savezne države Virginije, u srijedu se predao policiji koja je među žrtvama identificirala počiniteljevu sestru i šogora, izvijestio je CBS News.

Ubijene su još dvije odrasle osobe, tri tinejdžera i jedan 4-godišnji dječak, navela je policija.

Christopher Bryan Speight, 39-godišnji zaštitar, predao se policiji nakon 18-satne potjere u šumi kod Appomattoxa, u kojoj je sudjelovalo više od 100 policajaca s psima te helikopteri policije i Nacionalne garde, opremljeni termo-osjetljivim kamerama.

Kod predaje nije imao oružja, a nosio je pancirni prsluk, maskirne hlače i čizme. Policijski pirotehničari pronašli su u njegovoj kući veću količinu eksploziva, koja je uništena.

Speight je optužen u jednoj točki za ubojstvo s umišljajem, a optužnica će vjerojatno biti proširena. Smješten je u pritvor u gradu Lynchburgu.

Osumnjičeni Speight živio je u kući u kojoj su u utorak pronađena tri tijela, a još četiri žrtve u blizini kuće. Osma žrtva, nađena smrtno ranjena na obližnoj cesti, umrla je na putu za bolnicu.

David Anderson, suvlasnik trgovine Sunshine Market u Lynchburgu, gdje je osumnjičeni znao raditi kao zaštitar, izjavio je kako se Speight brinuo da će ga sestra i šogor izbaciti iz kuće, u koju su nedavno doselili. Pokojna majka je 2006. ostavila kuću njemu i sestri.

Prema navodima policije, Speightove žrtve su sestra Lauralee Sipe (38), njezin suprug Dewayne Sipe (38), Karen i Jonatana Quarles (oboje 43), Ronald Scruggs (16), Emili Quarles (15), Morgan Dobyns (15) i 4-godišnji Joshua Sipe.

Policija je kazala da je Speight poznavao sve žrtve, ali nije objasnila njihove odnose ili motive zločina. Datum Speightova izvođenja pred sud još nije određen.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika