26.01.2010. / 13:15

Autor: Andrea Belin

Bez dijete: 5 jednostavnih metoda za ravan trbuh

Već je nekoliko istraživanja potvrdilo da je struk dio tijela koji nije lako oblikovati. Ukoliko još uvijek živite u uvjerenju da ćete trbušne mišiće zategnuti samo napornim vježbanjem, vrijeme je da saznate pravu istinu

Ravan trbuh san je većine ženaRavan trbuh san je većine ženaRijetko koja žena se može pohvaliti ravnim trbuhom, naročito u vrijeme mjesečnice i nakon obilnijeg obroka.

Međutim uz neke jednostavne trikove, ravan trbuh nije nemoguća misija. Saznajte kako bez dijete možete "zategnuti" trbušne mišiće u samo nekoliko minuta!

Trbuh u vrijeme PMS-a

Vjerujemo da ste primijetili da su trbušni mišići prije i tijekom menstruacije opušteniji nego ostalih dana u mjesecu. Ne bi bilo loše da tih nekoliko dana redovito ispijate čaj od koprive jer ovaj napitak obiluje sastojcima koji uklanjaju višak vode.

Hormoni

Izraženiji trbuh često puta nije uzrokovan masnim naslagama već hormonima i najčešće lošom prehranom. U takvim situacijama jedan od najboljih saveznika je zeleni čaj.

Stres

Stres je također jedan od glavnih uzročnika izraženijeg trbuha. Ukoliko želite naglasiti svoje trbušne mišiće, najprije pokušajte pobijediti stres, a tek onda obratite pažnju na trbuh. Joga se pokazala kao jedna od učinkovitijih metoda u oba slučaja.

Masaža

Naravno da to ne znači da svoj trbuh morate masirati satima, ali nekoliko kružnih pokreta kockicama leda potaknuti će cirkulaciju i kroz nekoliko dana zategnuti mišiće.

Spavanje

Jeste li znali da manjak sna također uzrokuje masne naslage na području struka. Ako ih se želite riješiti u kratkom razdoblju, pokušajte nekoliko dana za redom odspavati šest do osam sati. Pri tome obratite pažnju da svaku večer odlazite u krevet u isto vrijeme.

Vezane vijesti

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Mnoge žene koje poznajem trude se biti što mršavije, odnosno, održavati svoju tjelesnu težinu što više u granicama koje su im zadali drugi ili su pak… Više

Komentari

registracija
12/1/10

klapac, 26.01.10. 14:29

Citat: Saznajte kako bez dijete možete "zategnuti" trbušne mišiće u samo nekoliko minuta!

Da, nekoliko minuta dnevno, a za željeni rezultat ponavljati barem 50 godina!!!


registracija
25/10/09

sunce55, 27.01.10. 19:00

sve same gluposti. Jao debelima koji čitaju vaše
prijedloge. Smršaviti će za 100 godina.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika