29.01.2010. / 12:15

Autor: Nacionalova redakcija

Samsung Electronics prvi započinje masovnu proizvodnju 3D TV ekrana

Samsung će proizvesti šest tipova ekrana koristeći tehnologiju "3D Active Glasses"

Samsung prvi počinje s proizvodnjom 3D televizoraSamsung prvi počinje s proizvodnjom 3D televizoraSamsung Electronics Co., Ltd, vodeća kompanija na području tehnologije prikaza i digitalnih medija, postat će prva kompanija koja će započeti masovnu proizvodnju ekrana za 3D LED i 3D LCD televizore. "Nedavno su 3D zasloni zaokupili svu pažnju u industriji," izjavio je Wonkie Chang, predsjednik poslovne jedinice LCD u kompaniji Samsung Electronics.

"Samsung Electronics želi predvoditi globalno tržite 3D televizijskih ekrana, krećući prvi u masovnu proizvodnju ekrana 3D LED i 3D LCD televizore." Ovog mjeseca Samsung je započeo proizvodnju ekrana kompatibilnih s LED i LCD full-HD 3D televizorima dijagonala veličine 40, 46 i 55 inča, koristeći tehnologiju "3D Active Glasses" i Samsungovu 240Hz tehnologiju.

Korištenje tehnologije 3D Active Glasses

Samsungova 240Hz tehnologija donosi full-HD prikaz u 2D, a također i glatke, prirodne, full-HD 3D prikaze, koji vrlo živo mogu predočiti brzo kretanje. Ugrađujući 240Hz tehnologiju, koja prikazuje 240 okvira u sekundi, Samsungovi ekrani donose vjerodostojniju sliku s prikazima koji se izmjenjuju u lijevom i desnom oku korištenjem tehnologije 3D Active Glasses.

Samsung je za 20 posto smanjio vrijeme odaziva svojih LCD i LED ekrana na manje od četiri milisekunde te se na taj način uklanjaju smetne između prikaza lijevog i desnog oka. S ovim poboljšanim vremenom odaziva, postižu se prirodni 3D prikazi, a također s izuzetnom jasnoćom prikazuje i 2D zapise brzog kretanja. Samsungova tehnologija 3D Active Glasses, prvo blokira lijevu, a zatim desnu leću, uzrokujući privremeno usporavanje kad se prikazi prikazuju svakom oku te se na taj način postiže vjerodostojniji 3D prikaz.

Tržište 3D televizora samo će rasti u budućnosti

3D Active Glasses je službeni termin kojeg je početkom godine definirala radna skupina Glasses Standardization Udruženja za potrošačku elektroniku (Consumer Electronics Association - CEA). Metoda polariziranog stakla koja se prethodno koristila kod 3D naočala, proizvodila je zasebne prikaze za lijevo i desno oko, što je rezultiralo polovičnom rezolucijom dvodimenzionalnih slika, budući da se kroz svaki polarizirani filtar može vidjeti samo pola zaslona. Zbog polariziranih filtara, osvjetljenje je također bilo smanjeno.

Prema kompaniji DisplaySearch, koja se bavi istraživanjem tržišta, očekuje se da će tržište 3D zaslona će rasti sa 902 milijuna američkih dolara u 2008. godini na 22 milijarde američkih dolara u 2018. godini. Konkretno, tržište 3D televizora postat će tržište vrijedno 17 milijardi američkih dolara, a prodaja će narasti s 200.000 jedinica u 2009. godini na 64 milijuna komada u 2018. godini.

Vezane vijesti

Samsung predstavio Galaxy Ace Duos

Samsung predstavio Galaxy Ace Duos

Samsung je najavio novi mobilni telefon, Samsung Galaxy Ace. Dizajniran za korisnike koji žive aktivnim načinom života, Galaxy Ace Duos bit će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika