30.01.2010. / 10:50

Autor: Hina

U Meksiku pronađeno šest obezglavljenih tijela, pet policajaca ubijeno u zasjedi

Michoacan na zapadu Meksika kolijevka je kartela La Familia kojeg vlasti okrivljuju za niz nedavnih stravičnih zločina i ubojstva policajaca i vojnika

U Meksiku već dugo traje rat između policije i narko kartelaU Meksiku već dugo traje rat između policije i narko kartelaU meksičkoj državi Michoacan u petak je pronađeno šest obezglavljenih tijela, a potom su iz zasjede ubijena petorica, a ranjena sedmorica federalnih policajaca.

Šest tijela s odrubljenim glavama pronađena su na ulazu u grad Acahuato, a žrtve još nisu identificirane, izvijestilo je tužiteljstvo.

Tajnik javne sigurnosti Minerva Bautista izvijestio je da je nešto kasnije u petak skupina od najmanje desetak naoružanih muškaraca na autocesti u blizini grada Maravatio napala konvoj federalne policije, pucajući na njihova vozila s nadvožnjaka. Od sedmorice ranjenih policijskih časnika dvojica su u teškom stanju.

U Meksiku bjesni rat između narko kartela i policije

Michoacan na zapadu Meksika kolijevka je kartela La Familia kojeg vlasti okrivljuju za niz nedavnih stravičnih zločina i ubojstva policajaca i vojnika.

Iz te države dolazi i meksički predsjednik Felipe Calderon koji je po preuzimanju dužnosti krajem 2006. u borbu protiv tamošnjeg narko kartela poslao tisuće federalnih policajaca i vojnika.

U nasilju povezanom s drogom u Meksiku je od tada ubijeno više od 15.000 ljudi.

Vezane vijesti

Nismo došli po pouke iz demokracije

Nismo došli po pouke iz demokracije

Europljani nisu došli na summit G20 u Los Cabos u Meksiku da bi dobivali pouke iz demokracije, rekao je u ponedjeljak novinarima predsjednik Europske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika