01.02.2010. / 15:41

Autor: Martina Čizmić

Postrožene sigurnosne mjere: Bez skeniranja nema letenja

3-D skeneri aktualizirali su se nakon što je nigerijac Umar Farouk Abdulmutallab pokušao aktivirati bombu na letu iz Amsterdama u Dallas na Božić

3D skeneri mogu se naći na 3 britanska aerodroma3D skeneri mogu se naći na 3 britanska aerodromaBritanske zračne luke uvele su postrožene mjere sigurnosti na međunarodnim letovima, pogotovo onima prema Sjedinjenim američkim državama. Putnici koji budu nasumično odabrani za pretragu morati će pristati na 3-D skeniranje tijela ili će im biti zabranjeno letenje.

Skeneri se trenutačno nalaze u zračnim lukama u Manchesteru te londonskom Heathrowu.

Skeniranje i djece i mladih

Britanski ministar prometa Lord Adonis istaknuo je kako će u bliskoj budućnosti samo jedan mali dio putnika biti odabran za pretragu.

Prijašnju odluku o tome da mlađi od 18 godina ne mogu sudjelovati u skeniranju odbacila je britanska vlada, pa tako skeniranje neće izbjeći ni djeca.

Nakon što su se protiv skeniranja cijelog tijela pobunile neke udruge za zaštitu ljudskih prava, iz zračnih luka su poručili kako se snimke skenova neće čuvati, a skeneri su tako podešeni da osoba koja ih pregledava ne može prepoznati osobu koju skenira.

Podsjetimo, 3-D skeneri aktualizirali su se nakon što je nigerijac Umar Farouk Abdulmutallab pokušao aktivirati bombu na letu iz Amsterdama u Dallas na Božić.

Vezane vijesti

Bebić bez zaštite, Kosor i Karamarko pošteđeni

Bebić bez zaštite, Kosor i Karamarko pošteđeni

Ministar unutarnjih poslova Rajko Ostojić potvrdio je danas da je temeljem sigurnosne procjene vlada ukinula zaštitu bivšem predsjedniku Hrvatskoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika